Aanvallende zorgen bij Liverpool in de jacht op eerste cup in eigen land sinds 2012

Reacties

Liverpool treedt zondag in de finale om de League Cup aan tegen Chelsea en hoopt de eerste Engelse cup te veroveren sinds 2012. Tien jaar geleden wonnen The Reds voor het laatst een bekertoernooi in eigen land. Aanvoerder Jordan Henderson (31) was er toen al bij.

Aanvallende zorgen bij Liverpool in de jacht op eerste cup in eigen land sinds 2012
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
ns
0 - 0
Liverpool
Liverpool

Waar Liverpool in 2020 voor het eerst in dertig jaar de landstitel veroverde en in de Champions League in 2018 en 2019 de finale bereikte, daar wacht de Engelse grootmacht inmiddels tien jaar op een nationale beker. Op Wembley wacht zondag een confrontatie met Chelsea. Tien jaar geleden waren The Blues in de FA Cup-finale te sterk.

De eindstrijd van de League Cup in 2012 wist Liverpool, met Henderson in de basis, wel te winnen. Met onder anderen Steven Gerrard, Luis Suárez en Dirk Kuijt in de ploeg won Liverpool de finale van Cardiff City na een verlenging en een penaltyserie.

Nadat Henderson als captain in de afgelopen jaren de Champions League-trofee en de Premier League-beker in ontvangst nam, wil hij nu ook de League Cup in handen krijgen. 'Ik denk dat dit een belangrijk moment is in het seizoen. Wanneer je zo vroeg in het seizoen een prijs kan winnen, dan geeft dat het team een enorme boost', aldus Henderson tegen Sky Sports.

Aanvallende zorgen
Liverpool is ook nog in de race voor de Champions League en de strijd bovenin de Premier League met koploper Manchester City is de laatste weken weer spannender geworden. In de FA Cup staat Liverpool in maart in de vijfde ronde tegenover Norwich City.

Roberto Firmino ontbreekt tegen Chelsea vanwege een liesblessure en assistent-manager Pepijn Lijnders liet tijdens de persconferentie voor de finale weten dat mogelijk ook Diogo Jota niet inzetbaar zal zijn. De Portugees is nog herstellende van een enkelblessure.

Achtbaanrit
Henderson hoopt dat de winst van de League Cup de start vormt van een prijzenregen in Liverpool. 'Er komen nu een aantal grote wedstrijden aan en we zijn nog altijd op vier fronten actief. We steken op dit moment in een goede vorm en hopen die lijn tot het einde van het seizoen door te trekken', verklaarde Henderson.

In de zomer van 2011 maakte de 62-voudig Engels international de overstap van Sunderland. 'Mijn tijd bij Liverpool is sindsdien als een achtbaanrit verlopen. Ik heb veel mooie momenten beleefd en bewaar daar ook hele bijzondere herinneringen aan. We gaan er alles aan doen om weer een trofee mee naar huis te nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.