Zorgen bij Tuchel om mogelijk ingrijpende Britse sancties tegen Abramovich

Reacties

Chelsea-manager Thomas Tuchel heeft zich in aanloop naar de League Cup-finale van zondag tegen Liverpool uitgesproken over de situatie rond clubeigenaar Roman Abramovich. In het Britse parlement werd deze week besproken om naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne ook Abramovich sancties op te leggen.

Zorgen bij Tuchel om mogelijk ingrijpende Britse sancties tegen Abramovich
Chelsea
Chelsea
ns
0 - 0
Liverpool
Liverpool

In het Britse parlement kwam de optie ter sprake om beslag te laten leggen op bezittingen van Russische miljardairs in het Verenigd Koninkrijk, onder wie Abramovich. Hij werd in 2003 eigenaar van Chelsea. Mogelijke sancties tegen Abramovich, die nauwe banden zou onderhouden met de Russische president Vladimir Poetin, zou verregaande gevolgen kunnen hebben voor de toekomst van Chelsea.

Tuchel ging tijdens een persconferentie voor de League Cup-finale tegen Liverpool in op de verhalen rond Abramovich en erkende dat er veel onzekerheden binnen de club zijn vanwege mogelijke sancties richting de clubeigenaar. 'We moeten niet doen alsof dit geen probleem is', aldus Tuchel. 'De situatie in Oekraïne is verschrikkelijk. Het vertroebelt onze geest en het vertroebelt ook ons enthousiasme richting de finale.'

'Onze gedachten zijn uiteraard bij de mensen in Oekraïne. En over de situatie van onze club en de situatie die kan ontstaan binnen het Verenigd Koninkrijk bestaan nog veel onzekerheden. Het heeft dan ook geen zin om daar extra commentaar op te geven', verklaart Tuchel.

'We hebben misschien ook niet zoveel voorkennis als je zou denken. Ik denk dat het ook het recht is van het team en de staf om niet continu met politiek bezig te zijn, maar ons te concentreren op onze sport. Niet dat we ons daarmee verstoppen, want de situatie is verschrikkelijk. Oorlog in Europa was lange tijd ondenkbaar. Maar we moeten afwachten wat de mogelijke gevolgen voor onze club en zijn en hoe we daarmee moeten dealen', besluit de Duitser.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.