'Aankondiging Ten Hag zorgde voor ongemakkelijk gevoel in Parijs'

Reacties

De aanstelling van Erik ten Hag bij Manchester United kwam voor Mauricio Pochettino als een totale verrassing. De Argentijn had juist het idee dat híj de beste papieren had om aan de slag te gaan op Old Trafford, schrijft The Athletic.

'Aankondiging Ten Hag zorgde voor ongemakkelijk gevoel in Parijs'
© Imago

In een longread over de achtergrond van de aanstelling van Ten Hag beschrijft de sportwebsite dat de entourage van Pochettino meermaals heeft gesproken met het management van Manchester United. Op basis van die gesprekken dacht Pochettino wel een aanbieding te kunnen verwachten.

'Ten Hag kan bij United de PlayStation aanzetten en de duurste spelers halen'

De oud-verdediger zou al informatie hebben opgezocht over de stad en informatie hebben opgevraagd over de selectie en mogelijke aanwinsten. Uiteindelijk is Pochettino niet ingelicht dat de keuze op iemand anders zou vallen. De aanstelling van Ten Hag voelde voor Pochettino dan ook 'ongemakkelijk', aldus The Athletic.

De vijftigjarige Pochettino staat sinds januari 2021 voor de groep bij PSG. Hij won de Trophée des Champions en de Coupe de France en dit seizoen kan de landstitel de Parijzenaars niet meer ontgaan. Wel is PSG al klaar in de Champions League en de Coupe de France.

Naast Ten Hag en Pochettino zouden ook onder anderen Luis Enrique en Julen Lopetegui op de shortlist van Manchester United hebben gestaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.