Aangever De Bruyne en goalgetter Agüero leggen Leicester City lam

Manchester City heeft zaterdag op simpele wijze Leicester City verslagen: 5-1. De bezoekers leken het in de eerste helft spannend te maken, maar hadden na rust geen antwoord op uitblinker Kevin De Bruyne en de afwerkkwaliteiten van Sergio Agüero.

De veelbesproken Riyad Mahrez zat in het Etihad Stadium 'gewoon' op de bank bij Leicester. De Algerijn liet zich de afgelopen dagen niet zien op de training nadat een transfer naar Manchester City op Deadline Day niet doorging. De aanvaller zou volgens Engelse media depressief zijn (wat hij zelf ontkende) en het duel met zijn gedroomde nieuwe club missen, maar Mahrez zat zaterdag bij de wedstrijdselectie.

Vanaf de bank zag Mahrez dat City een droomstart had. Bernardo Silva legde in de derde minuut af op De Bruyne. Niemand van Leicester kreeg een voet tegen de lage voorzet van de Belg, waardoor Raheem Sterling bij de tweede paal van dichtbij binnentikte. Manchester City was erop gebrand om het puntenverlies bij Burnley (1-1) van vorige week goed te maken en de start was veelbelovend.

Leicester hield echter stand en kwam in de 24ste minuut op gelijke hoogte. Jamie Vardy begon aan een solo, werd geen strobreed in de weg gelegd en liet doelman Ederson kansloos op een schot in de linkerhoek: 1-1. Bernardo Silva, De Bruyne en Sterling kregen vervolgens nog kansen op een nieuwe voorsprong voor Manchester City, maar die gingen er niet in.

Al vroeg na rust konden The Citizens weer juichen. Waar Manchester City al uitstekend startte aan de eerste helft deed de thuisploeg in het tweede bedrijf hetzelfde. De Bruyne gaf opnieuw laag voor en nu was het Agüero die afwerkte. De pass van de Belg was perfect op maat, waardoor de defensie van Leicester er geen antwoord op had. Niet veel later leverde De Bruyne al zijn derde assist van de avond. Agüero schoot de bal vervolgens hard achter doelman Kasper Schmeichel: 3-1.

De invalbeurt van Riyad Mahrez, die eerder nog weigerde te trainen.

Leicester-manager Claude Puel besloot daarna in te grijpen en bracht Mahrez en ex-Manchester City-aanvaller Kelechi Iheanacho in de ploeg voor Fousseni Diabaté en Ben Chilwell, maar het hielp de bezoekers weinig. De ploeg gaf zelfs een vierde treffer weg toen Schmeichel de bal knullig verspeelde aan Agüero, die het cadeautje uitpakte en zo ook zonder De Bruyne als aangever scoorde.

Daarmee was het nog niet gedaan voor Agüero. De spits legde in de extra tijd aan om te gaan schieten. De poging van net buiten het zestienmetergebied vloog via de lat in het doel, wat zijn vierde goal van de avond betekende. De Argentijn staat nu op 21 treffers in de Premier League. Alleen Harry Kane van Tottenham Hotspur (23) heeft vaker gescoord.

Manchester City ligt nog altijd op titelkoers in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola heeft een voorsprong van zestien punten op Manchester United, dat daar zondag op bezoek bij Newcastle United weer dertien punten van kan maken.