Aan vertrouwen geen gebrek: Rijkhoff wilde er meteen vier maken

Reacties

Julian Rijkhoff is blij dat hij terug is in Amsterdam en dat kwam maandagavond ook tot uiting in de vorm van zijn eerste twee doelpunten in het Nederlandse betaald voetbal. De spits had dat aantal liever willen verdubbelen.

Aan vertrouwen geen gebrek: Rijkhoff wilde er meteen vier maken
© Pro Shots
Jong Ajax
Jong Ajax
3 - 0
MVV Maastricht
MVV Maastricht

'In de rust zei ik dat ik er vier wilde maken', grijnsde Rijkhoff voor de camera van ESPN na de wedstrijd tegen MVV Maastricht. Hij kreeg nog enkele kansen om die uitspraak waar te maken, maar bleef droogstaan in de tweede helft. Het deed niets af aan het gevoel van Rijkhoff.

'Het is heerlijk om terug te zijn' doelde Rijkhoff op zijn eerste thuiswedstrijd sinds zijn terugkeer van Borussia Dortmund. 'Lekker thuis spelen op het hoofdveld hier. Een goed veld, mooi publiek. Iedereen was blij voor me, ik kreeg een warm onthaal. Ik ben hier echt op mijn plek, ik ben tevreden en gelukkig.'

VI sprak eerder met Rijkhoff na zijn debuut van vorige week

Dat geldt ook voor trainer Dave Vos. 'Het is fijn om een pure spits erbij te hebben. We hebben het dit hele seizoen opgelost met buitenspelers. Die hebben dat naar behoren ingevuld en daar hebben ze heel hard voor gewerkt, maar van nature een spitspositie invullen is toch wat anders.'

Met zijn dubbelslag is Rijkhoff nog maar vijf doelpunten verwijderd van clubtopscorer Gabriel Misehouy, die er zeven maakte voor Jong Ajax en voorlopig niet in actie komt. Ajax probeerde het contract van de talentvolle middenvelder te verlengen, maar slaagde daar niet in. Misehouy traint daardoor niet meer mee bij Ajax 1 en speelt ook geen duels meer voor de beloften.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.