Aan de vooravond van het weerzien: Ødegaard zet ultiem doel niet opzij

Reacties

Martin Ødegaard staat voor een bijzondere wedstrijd in zijn nog jonge loopbaan. De Noorse middenvelder wordt door Real Madrid verhuurd aan Real Sociedad en staat zaterdagavond oog in oog met zijn eigenlijke werkgever. Nog steeds is het zijn doel te slagen in de hoofdstad.

Aan de vooravond van het weerzien: Ødegaard zet ultiem doel niet opzij
© Pro Shots

Ødegaards transfer naar Real ging in januari 2015 voor velen gepaard met een combinatie van scepsis en nieuwsgierigheid. Dat de Noor talent bezat was wel duidelijk, maar tegelijkertijd leefde er twijfel of de keuze wel de juiste was. Zelf liet hij de missie om succesvol te worden in Madrid nooit varen.

In het slot van het seizoen 2014/15, een paar maanden na zijn overstap, mocht Ødegaard zijn debuut maken bij Real. Verhuurperioden bij SC Heerenveen en Vitesse maakten hem sterker en wijzer en inmiddels behoort hij tot de uitblinkers in Baskenland, waar hij één of twee seizoenen zal blijven. Real Madrid behoudt te allen tijde het recht hem voortijdig terug te roepen.

En nu lonkt dus het weerzien met Real Madrid. Eerder deze maand speelde een voetblessure hem nog parten, maar inmiddels is Ødegaard voldoende hersteld om mee te spelen. 'Ik hoop dat Real erin slaagt dit seizoen La Liga te winnen', zegt de Noor tegen El Larguero. 'Zelf heb ik het enorm naar mijn zin in Anoeta, iedere wedstrijd is weer bijzonder. Maar mocht ik zaterdag scoren in het Bernabéu, dan zal ik niet juichen. Dat zal ik ook in de toekomst niet doen als ik tegen Real speel.'

Terugkijkend op zijn tijd in Nederland zegt Ødegaard dat het hem geholpen heeft. 'Het was belangrijk dat ik minuten zou gaan maken, aan spelen zou toekomen en verantwoordelijkheid op me zou nemen. Het is moeilijk om al aan de beurt te komen bij Real Madrid wanneer je pas zestien bent, maar ook wanneer je nog twintig bent', heeft de Noor geleerd.

Over een maand viert Ødegaard zijn 21ste verjaardag. De middenvelder weet nog niet wanneer Real Madrid de tijd rijp acht om hem terug te halen en een plek te geven in het elftal. 'Het blijft mijn doel, maar voor nu ben ik heel gelukkig bij Real Sociedad. Ik heb geen haast met Real Madrid, ik plak er geen tijd op. Of het nu nog twee jaar duurt of vijf.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Sociedad
Meer over Real Sociedad
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer M. Ødegaard
Meer over M. Ødegaard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.