44-jarige Marcelinho na 24 avonturen eindelijk uitgeraasd

Reacties

Marcelinho heeft zijn loopbaan zo lang mogelijk gerekt, maar nu is het dan toch voorbij. De 44-jarige Braziliaan, vooral bekend van zijn tijd bij Hertha BSC, is per direct gestopt met betaald voetbal.

44-jarige Marcelinho na 24 avonturen eindelijk uitgeraasd
© Pro Shots

Marcelinho tekende in november van het afgelopen kalenderjaar ondanks zijn hoge leeftijd nog een contract bij Desportiva Perilima. Dit was de 24ste keer (!) dat de veteraan van club wisselde. Hij kon zijn nieuwe ploeg echter niet aan succes helpen en nu het Braziliaanse voetbal is stilgelegd vanwege de zorgen om het coronavirus, houdt Marcelinho het voor gezien.

Marcelinho zette zijn eerste stappen bij Campinense en Paraguaçense in zijn thuisland Brazilië. Na een uitleenbeurt bij Santos bleef hij enkele jaren bij Rio Branco en São Paulo, alvorens hij in 2000 de oversteek maakte naar Europa. Na een kort verblijf bij Olympique Marseille keerde hij terug naar Brazilië om te gaan spelen voor Grêmio.

In 2001 beproefde hij zijn geluk nogmaals in Europa en tekende hij bij Hertha BSC. Daar beleefde hij de langste fase van zijn loopbaan, met 155 optredens in vijf seizoenen tijd. Na een kort uitstapje naar Trabzonspor ging hij weer een dienstverband in Duitsland aan, nu bij VfL Wolfsburg.

In de zomer van 2008 verliet Marcelinho de Europese velden. In de jaren die volgden kwam hij korte of langere tijd uit voor Flamengo, Coritiba, São Paulo, Sport do Recife, Grêmio Barueri, Boa, Fortaleza, Internacional de Lages, Joinville, Oeste, opnieuw Internacional de Lages, Ypiranga, Treze, Portuguesa en andermaal Treze. Desportiva Perilima is nu de laatste club in de lange rij gebleken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.