1860 München bekogeld met staaf en stoeltjes na degradatie

Reacties

1860 München is gedegradeerd naar de Derde Bundesliga. Enkele toeschouwers konden dit moeilijk verkroppen, waarna er stoeltjes en andere voorwerpen op het veld werden gegooid. Het duel werd dertien minuten stilgelegd.

1860 München bekogeld met staaf en stoeltjes na degradatie

De eerste wedstrijd om promotie/degradatie tegen Jahn Regensburg was in 1-1 geëindigd. Meer dan 62 duizend mensen waren naar de Allianz Arena gekomen om hun ploeg aan te moedigen. Nog nooit eerder waren er zoveel supporters aanwezig bij een degradatiewedstrijd in Duitsland. Na 82 minuten en een 0-2 stand op het scorebord liepen de gemoederen hoog op in Beieren.

Fans gooiden stoeltjes, een stang en andere voorwerpen op het veld, waarna de politie moest ingrijpen. De wedstrijd werd uiteindelijk dertien minuten stilgelegd. Later werd de wedstrijd uitgespeeld. Assistent-trainer Daniel Bierofka probeerde de fans tot rust te manen, maar dit had weinig effect.

Tussen 1994 en 2004 speelde 1860 München op het hoogste niveau in Duitsland. In 1966 werd de club zelfs één keer kampioen van Duitsland.

Assistent-trainer Daniel Bierofka praat met de fans.
Assistent-trainer Daniel Bierofka praat met de fans.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.