West Ham bezorgt Advocaat in slotfase kater bij debuut

Dick Advocaat heeft zijn eerste wedstrijd als manager van Sunderland verloren. Op bezoek bij West Ham United zorgde Diafra Sakho kort voor tijd voor de beslissing: 1-0.

Afgelopen maandag ontsloeg Sunderland Gus Poyet, waarna Advocaat als opvolger werd aangesteld. Het betekende het debuut voor de 67-jarige oefenmeester in de Premier League. De opdracht was duidelijk: met negen duels voor de boeg bezette Sunderland de nog net veilige zeventiende plaats en Advocaat moet de ploeg op het hoogste niveau in Engeland houden.

Zijn debuut in de Premier League leek te eindigen in een gelijkspel, waar Sunderland blij mee mocht zijn. Jermain Defoe kreeg namens de bezoekers weliswaar de grootste kans van de eerste helft, maar na rust was het West Ham dat domineerde. Sunderland leek genoegen te nemen met een punt.

De gerehabiliteerde Adam Johnson voor de wedstrijd tijdens de warming-up.

Al bracht Advocaat met Adam Johnson nog wel een veelbesproken speler binnen de lijnen. De vleugelaanvaller werd op 2 maart gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een zedendelict, waarop Sunderland de sterspeler schorste. Maar de club besloot de schorsing te herzien en Johnson weer bij de selectie te halen.

Sakho bezorgde Advocaat een flinke teleurstelling, want in de 88ste minuut maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd. West Ham kon de overwinning ook goed gebruiken, want de laatste acht wedstrijden leverden vijf nederlagen en drie gelijke spelen op. De Londense club staat er echter veel beter voor dan Sunderland.

Na dertig wedstrijden bezet West Ham United de negende plaats met 42 punten. Sunderland blijft zeventiende met 26 punten, één meer dan Burnley. Over twee weken staat het thuisdebuut van Advocaat op het programma. Rivaal Newcastle United komt dan op bezoek in het Stadium of Light.