De Premier League-poort gaat open voor Dick Advocaat

Reacties

De dertigste speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit op de belangrijkste wedstrijden.

De Premier League-poort gaat open voor Dick Advocaat

De poorten van het Premier League-paleis kunnen weer dicht nu ook de laatste Engelse afgevaardigden zijn gesneuveld in Europa. Everton bleek niet opgewassen tegen Dinamo Kiev, terwijl doelman Joe Hart namens Manchester City een grote nederlaag voorkwam in Camp Nou van Barcelona.

De komende twee maanden ligt de focus volledig op de gebeurtenissen in de eigen competitie. Het is hoe de Engelsen het graag hebben. Bovenin wacht een ongemeen spannende dans om de drie plekken achter de aanstaande kampioen Chelsea. Het is de ratrace om de Champions League-tickets zoals van Louis van Gaal dat pas geleden treffend verwoordde.

In geen enkel andere competitie zijn de verhoudingen zo miniem als in Engeland. Kampioen worden is al duivels lastig, maar ook de plekken twee, drie en vier kunnen niet op de automatische piloot worden bereikt. Het is een  van de charmes van het miljardenfeestje. Een voorspelling is onmogelijk los te laten op de laatste negen speelrondes. Wat we wél weten: het wordt nagelbijten tot de allerlaatste minuut.

Manchester United hoopt uit bij Liverpool een vervolg te geven aan de positieve berichten van afgelopen week. De ploeg van Louis van Gaal speelde een formidabele eerste helft met Michael Carrick als balversneller centraal op het middenveld. Vooral op de manier van druk zetten hadden de Spurs-voetballers geen antwoord.

Op Anfield kan Van Gaal een grote slag slaan. Bij een zege wordt Liverpool op vijf punten gezet. Een marge die nodig kan zijn, want na de interlandbreak wacht een serie met wedstrijden tegen Manchester City en Chelsea. Al zal Van Gaal anders redeneren: het zijn ook kansen om het gat naar Chelsea te verkleinen. Misschien dat complottendenker José Mourinho dan toch zenuwachtig te krijgen is.

Natuurlijk is Liverpool-Manchester United ook een op zichzelf staand duel dat allerlei emoties en associaties oproept. Het is dé Engelse klassieker. De laatste die Steven Gerrard zal spelen.

Het is ook de speelronde van Dick Advocaat. Voor hem zal extra aandacht zijn nu hij als reddingsboei is uitgegooid bij Sunderland. Negen wedstrijden heeft de Hagenaar om zijn vakmanschap te etaleren. Als derde Nederlander in de Premier League begint hij met een uitduel bij West Ham United.

Na de interlandbreak wacht de knetterende confrontatie met Newcastle United. De slag om de Tyne en Wear. Een lokale derby die makkelijk zonder bal afgewerkt kan worden. De beuk gaat er toch wel in. Voor Advocaat is het los van de lokale emoties vooral een opstap naar lijfsbehoud en een bonus van een miljoen euro.

Programma
Manchester City 21-03
13:45
West Bromwich Albion
Aston Villa 21-03
16:00
Swansea City
Newcastle United 21-03
16:00
Arsenal
Queens Park Rangers 21-03
16:00
Everton
Southampton 21-03
16:00
Burnley
Stoke City 21-03
16:00
Crystal Palace
Tottenham Hotspur 21-03
16:00
Leicester City
West Ham United 21-03
18:30
Sunderland
Liverpool 22-03
14:30
Manchester United
Hull City 22-03
17:00
Chelsea
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.