Advocaat kan beschikken over veelbesproken sterspeler

Reacties

Manager Dick Advocaat kan bij Sunderland beschikken over Adam Johnson. De club heeft de schorsing van de vleugelspits, vanwege vermeende betrokkenheid bij een zedendelict, namelijk opgeheven.

Advocaat kan beschikken over veelbesproken sterspeler

Het betekent dat Advocaat zaterdag op bezoek bij West Ham United weer beroep kan doen op Johnson. Ook een week later, in de beladen Tyne Wear-derby tegen Newcastle United, is Johnson inzetbaar. De twaalfvoudige Engelse international is namelijk minimaal tot 23 april op borgtocht vrij.

Sunderland schorste Johnson 2 maart voor onbepaalde tijd naar aanleiding van zijn arrestatie vanwege vermeende betrokkenheid bij een zedendelict.

De club liet eerder vandaag weten dat het sportieve belang van Johnson geen invloed heeft gehad de schorsing op te heffen. Dat is opvallend, want Johnson geldt als de sterspeler van Sunderland, dat in degradatiegevaar verkeert. Zijn rentree is daarmee een enorme opsteker voor Advocaat, die maandag werd aangesteld als nieuwe manager. Hij was de opvolger van de ontslagen Gus Poyet. Sunderland, waar ook Patrick van Aanholt onder contract staat, betaalde in 2012 nog dertien miljoen euro voor de linkspoot aan Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.