'Hartstikke trots op nieuwste Hagenees in Premier League'

Reacties

Dick Advocaat heeft zijn droom zien uitkomen met de aanstelling bij Sunderland. VI laat ervaringsdeskundigen aan het woord over het avontuur van de Hagenaar: dit keer John van Zweden.

'Hartstikke trots op nieuwste Hagenees in Premier League'

'Ik ben er natuurlijk hartstikke trots op dat er weer een Hagenees is bijgekomen in de Premier League, al had ik hem liever gezien als technisch adviseur van ADO Den Haag. Ik heb daar eerder als eens over gesproken met Maarten Fontein (inmiddels opgestapt als algemeen directeur, red.)', zegt mede-eigenaar van Swansea City in gesprek met Voetbal International.

'Door de onrust in Den Haag, maar ook vanwege deze mooie kans is het daar uiteindelijk niet van gekomen. En nu heb ik met Dick een goed gezelschap in de Engelse competitie. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat hij Sunderland in de Premier League gaat houden. Het is geen topploeg, maar ze hebben wel een paar heel goede spelers', aldus Van Zweden.

'Wij hebben dit seizoen twee keer gelijk gespeeld tegen Sunderland. Vooral op bezoek in het Stadium of Light zijn wij goed weggekomen. Ik denk dat Sunderland de enige ploeg is die Swansea dit seizoen heeft weggespeeld. In dit geval was het echt een gestolen punt', blikt de Hagenaar terug. 'Al met al vind ik wel dat ze te laag staan op de ranglijst', aldus Van Zweden over de nummer zeventien van Engeland.

Over de relatie van de ervaren coach met de Engelse media maakt Van Zweden zich totaal geen zorgen. 'Dick is net als Louis van Gaal een toptrainer, maar in de media is Van Gaal heel anders. Ik verwacht niet dat Dick snel overhoop zal liggen met de Engelse pers. Hij heeft bijna nooit problemen met de media.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.