Advocaat zevende Nederlandse manager in Premier League

Reacties

Sunderland staat tot het einde van dit seizoen onder leiding van Dick Advocaat, die daarmee pas de zevende Nederlandse manager is in Engeland sinds de start van de Premier League in het seizoen 1992/93.

Advocaat zevende Nederlandse manager in Premier League

Op dit moment zijn er met Louis van Gaal (Manchester United) en Ronald Koeman (Southampton) al twee Nederlandse managers actief in de Premier League. Beiden zijn bezig aan hun eerste seizoen op het hoogste niveau in Engeland. Koeman speelt op zaterdag 2 mei een uitduel met Sunderland. Van Gaal hield vier punten over uit de twee wedstrijden tegen The Black Cats.

United bezet na 29 van de 38 wedstrijden de vierde plaats in de Premier League, die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op een plek in de voorronde van de Champions League. Koploper Chelsea heeft acht punten voorsprong, maar nummer twee Manchester City heeft maar twee punten meer. Southampton staat met nog negen duels voor de boeg zesde.

Advocaat treedt verder in de voetsporen van Ruud Gullit, Martin Jol, Guus Hiddink en René Meulensteen. De vier waren in totaal goed voor 340 duels, waarvan Jol meer dan de helft voor zijn rekening nam. Als manager van Tottenham Hotspur en Fulham kwam hij tot 202 wedstrijden in de Premier League, waarvan hij er 75 winnend afsloot.

Ook Gullit, die in de zomer van 1996 werd aangesteld als speler/manager van Chelsea en daarmee de eerste Nederlander was die leiding gaf aan een Premier League-club, was voor twee clubs werkzaam. Na zijn vertrek bij The Blues ging hij al snel aan de slag bij Newcastle United. In totaal zat hij 112 keer op de bank en won hij 45 keer.

Hiddink en Meulensteen waren beiden maar dertien wedstrijden manager in de Premier League. Hiddink voltooide het seizoen 2008/09 bij Chelsea na het ontslag van Luiz Felipe Scolari en won liefst elf keer. Meulensteen volgde vorig seizoen de ontslagen Jol op, maar moest na slechts drie zeges ook al snel het veld ruimen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.