Advocaat: 'Feyenoord hoeft mij niet te bellen'

Reacties

Dick Advocaat heeft geen interesse om Fred Rutten op te volgen als trainer van Feyenoord. Dat maakt de kans groter dat Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst, met wie de Rotterdammers al gesproken hebben, volgend seizoen voor de groep staan.

Advocaat: 'Feyenoord hoeft mij niet te bellen'

'Ze hoeven mij niet te bellen. Ik denk dat dat al bekend is bij Feyenoord. En als ze wel bellen zeg ik nee', liet Advocaat weten bij de NOS. Ook bij Bert van Marwijk hoeft de club niet aan te kloppen. 'Ik ben al twee keer trainer van Feyenoord geweest, dus dat vind ik onverstandig. Als een club mij vraagt om te helpen, is dat wat anders, maar niet meer als coach. Ik vind het prima zo.'

En dat terwijl Rutten vrijdag nog liet weten dat hij pleit voor een ervaren opvolger. En bij Van Gastel en Van Bronckhorst, zijn huidige assistenten, ontbreekt het juist aan ervaring. 'Mij heeft het geholpen dat ik vóór Feyenoord heb gewerkt bij FC Twente, Schalke 04, PSV en Vitesse', reageerde Rutten vorige week. 'Vooral het werk in Duitsland was een houvast, doordat dát bijna een blauwdruk was van het trainen bij deze club. Schalke 04 en Feyenoord komen heel erg overeen.'

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, heeft inmiddels al een eerste gesprek gevoerd met Van Gastel en Van Bronckhorst over het hoofdtrainerschap bij de Rotterdammers. Het betrof een informele sessie over de samenwerking in de toekomst, zonder zaakwaarnemer Guido Albers. Die schuift pas aan zodra er contracten moeten worden getekend.

Uitdaging
Zowel Van Gastel als Van Bronckhorst staat positief tegenover de uitdaging van hoofdtrainer in De Kuip, ook al heeft het duo geen enkele ervaring in die functie. Rutten, de huidige trainer van Feyenoord, ziet geen perspectief en besloot zijn contract niet te verlengen. Overigens zegt Feyenoord geen haast te willen maken met zijn opvolging. Volgens technisch directeur Martin van Geel kiest de club voor 'zorgvuldigheid in plaats van snelheid'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.