'Advocaat gooit zeker reputatie niet te grabbel'

Reacties

Dick Advocaat heeft zijn droom zien uitkomen met de aanstelling bij Sunderland. VI spreekt enkele ervaringsdeskundigen over het avontuur van de Hagenaar: dit keer René Meulensteen.

'Advocaat gooit zeker reputatie niet te grabbel'

'Het is nooit makkelijk om ergens tussentijds in te stappen, aan de andere kant hebben ze met Dick wel een man binnengehaald die door de wol geverfd is', zegt Meulensteen, die verschillende jaren actief was in Engeland en nu werkt in de Verenigde Staten bij Philadelphia Union, tegen Voetbal International.

Meulensteen (50) weet wat het is om als interim-manager aan de slag te gaan in de Premier League. In december 2013 stapte hij bij Fulham tussentijds in. Dat was geen succes, want half februari werd hij alweer vervangen door Felix Magath.

'Het belangrijkste is dat de spelersgroep achter de beslissing staat om de trainer te vervangen. Als dat het geval is, dan zie je dat terug in de prestaties', zegt Meulensteen. 'Hij heeft geluk nodig bij zijn eerste wedstrijd. Er is een klein risico, want het is een voordeel als je de Premier League kent. Het is een aparte competitie, waarin geen wedstrijd hetzelfde is. Maar je mag aannemen dat Dick zijn maatregelen heeft getroffen.'

'Persoonlijk denk ik dat Dick het voor mekaar gaat krijgen. Hij is er met zijn volle verstand ingestapt. Hij gooit zeker zijn reputatie ook niet te grabbel. Daarvoor heeft hij al genoeg bereikt. Sunderland heeft in mijn ogen ook genoeg goede spelers om hoger te komen. De combinatie van het programma, de kwaliteiten van de selectie en de ervaring van Dick is er een die kan slagen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.