'We spelen niet tegen Zlatan, maar tegen elf Zweden'

Hoewel Zlatan Ibrahimovic ontegenzeggelijk de beste speler van Zweden is, vinden de internationals van de aanstaande tegenstander Portugal dat het belang van de spits niet overschat moet worden.

'We spelen niet tegen Zlatan, maar tegen elf Zweden'

Portugal en Zweden nemen het vrijdag tegen elkaar op in Lissabon, waarna dinsdag de return in Solna volgt. De winnaar van de tweestrijd plaatst zich voor het WK. In de aanloop naar die duels bereiden de Portugese verdedigers zich niet uitsluitend voor op Ibrahimovic, ondanks de absolute topvorm waarin de voormalig Ajacied verkeert. Voor zijn club Paris Saint-Germain maakte de 32-jarige spits de afgelopen maand namelijk tien doelpunten.

'Natuurlijk is hij een geweldige speler die het verschil kan maken, maar we moeten niet vergeten dat we tegen elf spelers spelen. Ibrahimovic heeft steun en aanvoer van zijn ploeggenoten nodig om te functioneren, dus moeten we ons ook op zijn ploegmaten richten', aldus international Bruno Alves.

Alves' defensieve collega Ricardo Costa is het daar volmondig mee eens: 'Zlatan is een van de beste spitsen ter wereld. Hij is bijzonder compleet en is zowel fysiek als technisch zeer sterk. Toch moeten we ons niet alleen op hem richten. Zweden is namelijk een erg goed elftal.'

In de groepsfase van de WK-kwalificatiereeks was Ibrahimovic belangrijk, want met zes doelpunten nam hij bijna een derde van de gehele Zweedse productie (19) voor zijn rekening. In totaal maakte hij 46 doelpunten voor zijn land, waarmee hij Zweeds topscorer aller tijden Sven Rydell (49 treffers) nadert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen