VI-verslaggevers gaan Engelse challenge aan

Reacties

VI-verslaggevers Stef de Bont, Süleyman Öztürk en cameraman Daniël Schoonenboom gaan vanaf 1 november de uitdaging aan in een maand tijd alle 92 Engelse profclubs te bezoeken. Dat doet het drietal in het kader van de Maand van het Engelse Voetbal.

VI-verslaggevers gaan Engelse challenge aan

We hebben er bij VI maanden over gesproken en uiteindelijk besloten het te gaan doen: twee verslaggevers zullen in november, de Maand van het Engelse Voetbal, in gezelschap van een cameraman de stadions van alle 92 Engelse profclubs bezoeken. Stef de Bont, Süleyman Öztürk en cameraman Daniël Schoonenboom starten rond 1 november in Zuidoost-Engeland, om van daaruit dagelijks drie of soms vier clubs te bezoeken.

Kunststukje
Hun reis, die op 30 november eindigt, is live te volgen via VI.nl, onze app en de social media-kanalen van Voetbal International. Het bezoeken van álle profstadions in Engeland was jaren terug een uitdaging die vele voetbalfans bezighield. In Nederland legde een organisatie, die zichzelf de Dutch Continentals noemde, zich toe op het registreren van iedere landgenoot die dit kunststukje voor elkaar kreeg.

In Engeland zelf kreeg je een oorkonde van een vereniging, die Slechts 96 heette, als je van iedere profclub een thuiswedstrijd had bezocht. Daarvoor was bewijs nodig: een foto van jezelf tijdens een wedstrijd, met in je handen het programmaboekje van dat duel én een toegangskaartje. De eerste Nederlander die erin slaagde een oorkonde te bemachtigen, is John van Zweden, de huidige directeur van Swansea City.

'Zo’n foto leverde nog weleens problemen op. Ik had niet altijd een geldig kaartje en één keer, bij Watford geloof ik, deed mijn fototoestel het niet meer. Het was toen nog niet zo dat iedereen met een fototoestel op de tribune zat, dus toen ging ik voor schut. En moest ik dus nóg een keer naar Watford.'

#VI92
Tegenwoordig zijn er in het Engelse profvoetbal nog 92 profclubs over, verdeeld over vier divisies, van de Premier League tot en met League Two. De verste uithoeken zijn Plymouth Argyle in het zuidwesten en Newcastle United in het noordoosten. De afstand van Plymouth naar Newcastle alleen al is 658 kilometer.  De VI-equipe kan in een maand tijd uiteraard niet in elk stadion een wedstrijd bezoeken, maar gaat ze wel afvinken. Elk complex dat wordt aangedaan, krijgt een VI-sticker.

Alles wordt in beeld gebracht en iedere club wordt uitgebreid belicht in de video-items en op social media, waar de verslaggevers te volgen zijn via de hashtag #VI92. Iedere morgen wordt het dagschema van het drietal aangekondigd op alle VI-kanalen en wekelijks doen Stef de Bont en Süleyman Öztürk ook in het weekblad verslag van hun bijzondere reis. De VI-challenge: the 92 wordt een van de blikvangers van onze Maand van het Engelse Voetbal, naast een special van 196 pagina’s die op 3 november verschijnt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.