Koeman daagt te goed verstaanbare Mourinho uit

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Koeman daagt te goed verstaanbare Mourinho uit

'Ik speel het liefst tegen José Mourinho. Hij heeft namelijk nog nooit van mij gewonnen.'
Op een supportersforum van Southampton werden tientallen vragen op manager Ronald Koeman afgevuurd. Zo werd hem niet alleen gevraagd wie zijn lastigste tegenstander was in zijn tijd als speler – 'George Weah' – maar wilden fans ook weten wie zijn meest favoriete tegenstrever in de jaren na zijn actieve loopbaan als verdediger was. Met een knipoog wees Sneeuwvlokje naar de statistieken tegen zijn oud-collega bij Barcelona, waar zij eind jaren '90 beiden assistent-trainer waren.

• Ook José Mourinho zelf houdt wel van een dolletje. Zo ging hij tegen zijn door de FA opgelegde straf – 50.000 pond boete en een wedstrijd schorsing – in beroep door te zeggen dat hij verkeerd is begrepen. De ferme uitspraken over arbiter Robert Madley in een interview met Sky Sports schoten in het verkeerde keelgat bij de bestuurders van de Engelse voetbalbond, maar Mourinho vocht de straf aan door te zeggen dat zijn Engels niet zo goed verstaanbaar was. Daar trapte de FA niet in. Het ging hierbij namelijk om de man die al zeven jaar in Engeland werkzaam is en de taal behoorlijk machtig is en niet om het steenkolenengels van, om maar een voorbeeld te noemen, zijn Nederlandse collega's. (BBC)

'Ronaldo is een fantastische voetballer, maar dat wil niet zeggen dat hij de koning van de wereld is.'
• Het debuut van Cristiano Ronaldo als acteur in een speelfilm is in duigen gevallen. De vedette van Real Madrid zou een rol vertolken in een film van Martin Scorsese over multimiljonair Alessandro Proto, maar die wil de Portugees liever niet in het kunstwerk over zijn leven zien. Ronaldo neemt echter niet zomaar genoegen met een afwijzing en heeft zijn advocaten ingeschakeld. De goalgetter zou bijvoorbeeld al een appartement in New York hebben gekocht, zodat hij sneller op de filmset kon zijn en is daarom not amused. Proto is daar op zijn beurt ook niet van onder de indruk. 'Als Ronaldo twintig miljoen wil, betaal ik dat wel gewoon uit eigen zak', liet hij weten aan Sport.

• Barcelona-aanvaller Neymar zet regelmatig zijn tegenstander voor schut, maar was nu een keer zelf de sjaak. Tijdens de training kreeg de Braziliaan het schaamrood op de kaken toen hij door collega Javier Mascherano door de benen werd gespeeld.

'Dat is grappig aan voetbal; sinds ik in Duitsland werk, ben ik AS Roma of Lazio nog nooit tegengekomen en nu ontmoet ik ze allebei binnen een paar weken.'
• Technisch directeur Rudi Völler van Bayer Leverkusen speelde van 1987 tot 1992 voor AS Roma (45 goals in 142 wedstrijden), maar kwam de club sindsdien nooit meer tegen op een voetbalveld. Ook aartsrivaal Lazio ontmoette hij nog niet buiten zijn dienstverband bij de Romeinen om. Maar nu is het dubbel raak voor de Duitser. In de voorronde van de Champions League schakelde Leverkusen namelijk Lazio al uit en dinsdag speelt de club in de groepsfase van het miljoenenbal tegen AS Roma. (UEFA.com)

'Voor veel spelers was de Champions League-finale tegen Bayern München de wedstrijd van hun leven, de laatste kans om een grote prijs te pakken.'
José Mourinho won in 2010 de Champions League met Internazionale, toentertijd de club van Wesley Sneijder. De Portugees was uiteraard trots op die prestatie, maar niet in eerste instantie voor zichzelf. Met name voor oudgedienden als Marco Materazzi, Cristian Chivu en Iván Córdoba was de oefenmeester blij, zo liet hij weten aan UEFA.com.

'Haat me, scheld me uit, maar bedreig mijn familie niet. Er staat nu zelfs een politieauto buiten om mijn kinderen te bewaken.'
• Voetbal is voor sommigen een spelletje van leven of dood. Neem de supporters van de Zweedse club Halmstads BK bijvoorbeeld. Door een eigen doelpunt van de Libanese verdediger Mohammed Ali Khan degradeerde de club afgelopen weekend uit de hoogste afdeling van het Zweedse voetbal en de stopper werd vervolgens bedreigd door de eigen aanhang.

• Iedereen heeft als klein jongetje of meisje wel eens gedacht: Misschien hebben ze nog wel een speler nodig, als je naar een voetbalstadion ging. Mike Hurdle ging afgelopen weekend waarschijnlijk helemaal niet met die gedachte naar de wedstrijd Portsmouth-Newport (1-0) in de League Two, het vierde niveau in Engeland, maar het overkwam hem wél. Ware het in een iets andere vorm. De scheidsrechter van dienst raakte geblesseerd, waardoor de vierde man moest invallen. Voor hem was echter geen vervanger, waardoor er in het stadion werd omgeroepen of een toeschouwer de functie wilde invullen. Hurdle, die vroeger wel eens een scheidsrechterscursus had gevolgd, rechtte zijn rug, daalde van de tribunes af en redde de wedstrijd. (BBC)

• Waar menig voetballertje ook van droomt, is een schitterende goal maken in een volgepakt stadion. Voor Jere Uronen van Helsingborgs IF kwam dit afgelopen weekend uit in de met 3-1 gewonnen wedstrijd op bezoek bij Hammarby IF.

• Als Frans Bauer die droom ook had, kan hij die misschien maar beter laten varen…

'Hij komt als een Peruviaanse panfluitspeler aan in Huis ter Duin.'
• Nee, Co Adriaanse heeft weinig goede woorden over voor het gedrag en spel van Memphis Depay. De voormalige voetballer en trainer vraagt zich in het programma NOS Studio Voetbal af of de aanvaller van Manchester United zich wel bewust is van zijn verantwoordelijkheden. 'Hij vertegenwoordigt ons land wel', foetert Adriaanse over de Oranje-international, die in zijn ogen ook schuldig was aan de eerste tegengoal in het verloren EK-kwalificatieduel met Tsjechië (2-3).

• Sport verbroedert, Anwar El Ghazi en Nemanja Gudelj knalden Ajax zaterdag naar de overwinning op Heracles Almelo (0-2) en AT5 onderschepte het geheim van hun soepele lichaamsbewegingen. Samen scheren ze namelijk hun benen. Klaar voor de volgende uitdaging, voor de Europa League tegen Fenerbahçe (donderdag). Gladjesss...

'Hij was te gespannen en liep daardoor een spierblessure op.'
• Vfl Bochum verloor zondag in de Tweede Bundesliga van RB Leipzig (0-1) en in Bild geeft Gertjan Verbeek de scheidsrechter daarvan de schuld. De onervaren leidsman moest zich in de slotfase namelijk laten wisselen, wat volgens Verbeek zo lang duurde dat zijn elftal het ritme kwijt was geraakt tijdens het slotoffensief. De Duitse voetbalbond had volgens de coach ook nooit zo'n jonge arbiter op dit belangrijke duel mogen zetten, met in zijn ogen een blessure tot gevolg.

• Mike Grella maakte namens de New York Red Bulls in amper zeven seconden de snelste goal ooit in de Major League Soccer. Beschamend voor tegenstander Philadelphia Union was dat die ploeg zelf aftrapte...

'We moeten het samen oppakken.'
• ADO Den Haag kwam thuis tegen De Graafschap (1-1) weer niet tot een overwinning. Maar niet alleen de spelers, ook het publiek toonde zich volgens Aaron Meijers niet van zijn beste kant. 'Ik begrijp de frustratie wel, maar we hebben juist steun nodig', zei de verdediger voor de camera van Omroep West.

• De vierklapper van Georginio Wijnaldum tegen Norwich City is ook de buitenlandse pers niet ontgaan. La Gazzetta dello Sport gaf de Nederlander van Newcastle United zelfs het hoogste cijfer in zijn elftal van de week, waarin naast Neymar ook plaats was voor Dirk Kuijt.

'Duitse voetbalhumor... Dat is een vrij dun boekje ben ik bang.'
Rafael van der Vaart is niet erg onder de indruk van de voetbalhumor in Duitsland, vertelt hij in het magazine Fernando. Zelf probeerde hij de lachers eens op zijn hand te krijgen door het dopje van een zoutvaatje te halen, waardoor de fysio van HSV een flinke scheut zout in zijn soep kreeg. Maar dat werd volgens de international niet gewaardeerd en ontaardde zelfs in een boze achtervolging.

• Clubs uit het betaald voetbal organiseren op woensdag 11 november een speciale middag voor jonge vluchtelingen. Iedereen van zeven tot zeventien jaar die nu in een opvangcentrum zit, mag meedoen aan dit speciale evenement, dat door het hele land heen bij de diverse clubs wordt gehouden.

'Het was prachtig. Het helpt me in deze moeilijke tijd.'
• Het publiek van PSV gaf Maxime Lestienne een steunbetuiging, door tijdens het duel met Excelsior een minuut voor hem te klappen. En dat waardeerde de Belg, die wegens privé-omstandigheden de laatste twee wedstrijden niet meespeelde, enorm. (PSV.nl)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.