Logeren bij Man Utd-iconen, Koeman steunt Memphis

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Logeren bij Man Utd-iconen, Koeman steunt Memphis

'Als Memphis ooit op de markt komt, zou ik hem kopen. Maar dat gaat niet gebeuren, want hij is een goede speler. Ik heb vertrouwen in die jongen.'
• Southampton-manager Ronald Koeman vertelde tijdens een fan-forum van de BBC dat hij Memphis Depay voorafgaand aan zijn eerste seizoen als trainer in Engeland naar The Saints wilde halen. Dat ging toen niet door, omdat de aanvaller liever in Nederland wilde blijven. Koeman zou echter nog steeds graag een keer met de 21-jarige buitenspeler samenwerken, al ziet hij dat niet snel gebeuren.

'Ik heb net telefoon gehad van Gary Neville. Ik sta bijna te huilen, we mogen hier de hele winter blijven.'
Ryan Giggs en Gary Neville hebben geïnvesteerd in een oud beursgebouw, dat ze willen ombouwen tot hotel. Maar dat pand wordt nu bezet door een bende krakers. De twee voormalige profs vinden dat helemaal niet erg en gaven het collectief toestemming te overwinteren in het gebouw, zo liet de leider van het stel weten.

• Normaal gesproken staat een speelronde in de Champions League garant voor flitsende acties van Lionel Messi. Momenteel is de Argentijnse sterspeler van Barcelona echter geblesseerd. Daarom moeten we het nu maar doen met archiefbeeld, zoals deze fan-opname van zijn goal tegen Athletic de Bilbao in de Copa Del Rey-finale van afgelopen seizoen.

• Sommige voetballers lijken van geen ophouden te weten. Zé Roberto bijvoorbeeld. De inmiddels 41-jarige Braziliaanse ex-speler van onder meer Bayern München heeft een contract tot december 2016 getekend bij Palmeiras.

David Beckham viert zijn tienjarig jubileum als ambassadeur van Unicef op een wel heel bijzondere manier. De Engelse oud-voetballer wil namelijk zeven wedstrijden in zeven dagen gaan spelen; op ieder continent één. Zijn reis rond de wereld zal starten op Old Trafford, waar hij het opneemt tegen Zinédine Zidane's Rest of the World-team. Verder doet hij naar verluidt ook Oeganda en Papoea-Nieuw-Guinea aan. Op welke plekken hij nog meer zal neerstrijken, is nog niet bekend.

• De president van China Xi Jinping is een groot fan van Manchester United. Hij vroeg zijn assistenten daarom een rondleiding te regelen op Old Trafford tijdens eens staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Dit pakte echter helemaal verkeerd uit: de leider van het grootste land ter wereld belandde in het stadion van rivaal Manchester City.

'Ik zit nu in een situatie waarin ik liever niet wil zitten. Dat is zeker niet leuk.'
Nick Viergever verruilde AZ in 2014 voor twee miljoen euro voor Ajax en moest de vervanger worden van Daley Blind, die op zijn beurt voor 17,5 miljoen naar Manchester United verkaste. Een succes werd het verblijf van Viergever bij Ajax tot nu toe nog niet, hij speelt zijn wedstrijden tegenwoordig bij Jong Ajax. (De Telegraaf)

Nick Viergever kwam dit seizoen slechts drie keer in actie voor de hoofdmacht van Ajax.
Nick Viergever kwam dit seizoen slechts drie keer in actie voor de hoofdmacht van Ajax.

'Als je naar de statistieken kijkt, is Bas Dost de speler met wie ik het beste heb samengespeeld.'
• Het Champions League-duel tussen VfL Wolfsburg en PSV betekent ook een weerzien tussen ex-collega's Luciano Narsingh en Bas Dost. In hun gezamenlijke periode bij SC Heerenveen vormde het duo een dodelijk koppel. In gesprek met De Telegraaf blikt Narsingh terug.

'Het zou prachtig zijn als Gustafson met Feyenoord de Coolsingel haalt. Kampioen worden op zijn Zweeds.'
• Simon Gustafson gaf zondag in het duel tussen SC Heerenveen en Feyenoord (2-5) met een goal en drie assists zijn visitekaartje af. In zijn vaderland Zweden is dat niet onopgemerkt gebleven. De Zweedse Feyenoord-legende Ove Kindvall ziet het al voor zich: Gustafson kampioen met Feyenoord. (De Telegraaf)

'Als ik Kramer zie spelen, denk ik WOW! De kwaliteiten die hij heeft, kun je niet trainen, dat zit in je.'
Colin Kazim-Richards moet bij Feyenoord genoegen nemen met een reserveplaats na de komst van Michiel Kramer. De Turk baalt daarvan, maar kan aan de andere kant ook genieten van wat zijn concurrent laat zien binnen de lijnen. Met name het instinct van zijn collega-spits is Kazim-Richards opgevallen. (Metro)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.