Van Gaal pissig, Hiddink heeft tweelingbroer

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal pissig, Hiddink heeft tweelingbroer

• Hoewel de selectie van Nederland Onder-19 logischerwijs over weinig ervaring beschikt, neemt bondscoach Aron Winter voldoende bagage mee. De keuzeheer reist met een koffer vol euro's naar Griekenland af. De KNVB wil geen risico nemen wegens de financiële problemen in het Zuid-Europese land. Oranje doet mee aan het EK Onder -19 dat op 6 juli van start gaat.

• Het is ons nooit opgevallen, maar Guus Hiddink blijkt een vergeten tweelingbroer te hebben die zelfs nog actief is als voetballer. Op behoorlijk niveau ook nog. Tenminste, dat denkt de FIFA.

• Een onfortuinlijke FIFA-speler kan op sympathie van Bayern München-ster Mario Götze rekenen. Mario Thissen vernielde zijn controller nadat hij met Götze een strafschop onbenut liet in de negentigste minuut. De gamer vroeg de Duitse international om nieuw materiaal en zijn verzoek werd gehonoreerd.

 • Op de dag dat Guus Hiddink afscheid neemt bij de KNVB, gaat Ronald Koeman weer gretig aan de slag. De oefenmeester, die door de KNVB werd gepasseerd bij de keuze voor Hiddink, gaat proberen zijn succesvolle debuutseizoen bij Southampton een vervolg te geven.

Gregory van der Wiel verschijnt fit voor de voorbereiding op het komende seizoen. De rechtsback van Paris Saint-Germain en Oranje is niet alleen maar aan het genieten in Los Angeles, maar verricht ook de nodige arbeid.

Yeaah made it to the top! #RunyonCanyon

Een foto die is geplaatst door Gregory van der Wiel (@gregoryvanderwiel) op

• Manchester United-manager Louis van Gaal bespreekt, zoals bekend, nooit transfergerelateerde zaken met de media, maar de heren van het Spaanse Cuatro wagen toch een poging aangaande de geruchten rondom United-doelman David De Gea en Real Madrid-verdediger Sergio Ramos.

Van Gaal: 'Hallo.'
Cuatro:
'Hallo Louis, hoe gaat het met je?'
Van Gaal: 'Waarom bel je mij?'
Cuatro: 'Over de geruchten rondom De Gea. Ben je boos op me?'
Van Gaal: 'Ja, want je weet dat ik geen antwoord wil geven op deze vragen. Geen probleem, maar ik heb hier geen interesse in.'
Cuatro:
'Blijft David De Gea bij Manchester United of denk je dat hij naar Real Madrid vertrekt?'
Van Gaal: 'Nee, ik ga en ik wil hier geen antwoord geven, ik praat nooit met de media over deze zaken.'
Cuatro: 'Ook niet over Sergio Ramos?'
Van Gaal: 'Nee, ik praat hier niet over met de media, dat doe ik alleen met de directie van de club. Verder geen probleem, maar je kent mij. Je weet dat ik hier geen antwoord op geef.'
Cuatro: 'Dat weet ik, maar het is een controversieel onderwerp. Erg controversieel zelfs.'
Van Gaal: 'Controversieel? Dat zeg jij, jij zegt dat!'
Cuatro: 'Als je doelman mogelijk vertrekt of Ramos weg wil bij Real Madrid zodat ze samen kunnen spelen, dan is dat controversieel. Of niet soms?'
Van Gaal: 'Dag.'

• Exact vijftien jaar geleden beleefde het Nederlands elftal in de Amsterdam Arena een zwarte dag in de voetbalgeschiedenis. In de reguliere speeltijd miste Oranje al twee strafschoppen, maar ook in de beslissende penaltyserie ging het mis. Oranje miste drie keer, waardoor Italië zich plaatst voor de EK-finale in De Kuip. Een trauma dat veel voetballiefhebbers weer uit hun slaap zal houden na het zien van de beelden.

• Over strafschoppen gesproken.... Vorig jaar in de achtste finale van het WK bepaalde invaller Klaas-Jan Huntelaar in de slotfase vanaf elf meter de eindstand op 2-1 nadat Arjen Robben ging liggen in het zestienmetergebied van Mexico. Daar zijn ze in het Midden-Amerikaanse land nog altijd héél erg boos over.

'Ik ben moe van al die bullshit.'
• Waar ligt de nabije toekomst van Colin Kazim-Richards? In De Kuip of na de komst van Dirk Kuijt toch elders? Het zorgt voor de nodige berichten rondom de fysiek sterke spits van Feyenoord. Kazim zelf is er nu al klaar mee, maar schept ondertussen ook niet bepaald duidelijkheid. 'Ik ga daar niet op in. Ik wil het op het veld laten zien, mits ik daar de kans voor krijg natuurlijk', aldus Kazim. (ANP)

Michiel Kramer vertrekt niet naar het Engelse Brentford, de club van de Nederlandse oefenmeester Marinus Dijkhuizen. De club van de voormalige trainer van Excelsior leek in eerste instantie in te zetten op de komst van de goalgetter van ADO Den Haag, maar ziet daar toch vanaf. Waarom? Volgens de berekeningen van Dijkhuizens nieuwe club heeft Kramer zijn productie (zeventien Eredivisie-doelpunten) van het afgelopen seizoen vooral te danken aan een portie geluk. (Algemeen Dagblad)

'Blatter lijkt ook echt op Richard III. Heel sluw en echt een schurk, maar tegelijkertijd ook een ontzettend charmante persoonlijkheid.'
• Het theaterbedrijf van Michael van Praag is met de voorbereiding gestart van een muzikale zwarte komedie over wereldvoetbalbond FIFA en huidige voorzitter Sepp Blatter. Volgens regisseur Tom de Ket een shakespeariaans drama. Maar wie krijgt de rol van de bejaarde Zwitser? Daar wil De Ket nog niets over zeggen... (EO, Dit is de dag)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.