Van der Vaart scoort vliegensvlug, Stevens passeert Luhukay

Reacties

Rafael van der Vaart heeft met een benutte penalty bijgedragen aan een broodnodige zege van Hamburger SV. Jos Luhukay en Roy Beerens verloren opnieuw met Hertha BSC, terwijl Huub Stevens met VfB Stuttgart een puntje sprokkelde in de race om handhaving.

Van der Vaart scoort vliegensvlug, Stevens passeert Luhukay

SC Paderborn-Hamburger SV 0-3
Hamburger SV heeft voor het eerst sinds 7 december weer eens gewonnen in de Bundesliga. Bovendien werd voor het eerst sinds die 2-1 thuiszege op FSV Mainz 05 ook weer eens gescoord en passeerde HSV tegenstander Paderborn op de ranglijst.

Rafael van der Vaart (foto) was de maker van het zo langverwachte doelpunt in de tweede minuut. De inleiding van die goal was even spectaculair als opmerkelijk. Al na acht seconden (!) beging Patrick Ziegler een overtreding op Marcell Jansen in het zestienmetergebied. Van der Vaart benutte de vroeg gegeven strafschop.

Rafael van der Vaart balt zijn vuist na de openingstreffer.
Rafael van der Vaart balt zijn vuist na de openingstreffer.

Het bleef vervolgens spannend tot de 72ste minuut. Jansen maakte toen met 0-2 aan alle twijfel een einde, waarna Zoltan Stieber de eindstand bepaalde op 0-3. Door de zege staat HSV, waar de Chileen Marcelo Díaz als invaller debuteerde, als nummer dertien niet langer op een nacompetitieplek en is tevens de aansluiting met de middenmoot gevonden. Aangezien de ploegen in de Duitse competitie ontzettend dicht bij elkaar staan, zullen de broodnodige punten echter nog niet tot gevolg hebben dat HSV op een goede afloop kan vertrouwen.

1. FC Köln-VfB Stuttgart 0-0
Door doelpuntloos gelijk te spelen op bezoek bij 1. Köln heeft trainer Huub Stevens met Stuttgart een puntje gesprokkeld in de strijd tegen degradatie. Zodoende is de zeventiende plek, die aan het einde van de rit degradatie betekent, verlaten. Op basis van doelsaldo is Stuttgart nu zestiende, een plek die een play-off om handhaving tot gevolg zou hebben.

Vorige week was Stevens de tweede seizoenshelft nog begonnen met een 1-0 thuisnederlaag tegen Borussia Mönchengladbach. Het gat met hekkensluiter Borussia Dortmund is nog steeds maar twee punten.

Hertha BSC – Bayer Leverkusen 0-1
Het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay en de van een blessure herstelde Roy Beerens verloor tegen Bayer Leverkusen alweer voor de derde keer op rij. Uitgerekend na balverlies van Beerens zorgde Stefan Kiessling ervoor dat Die Werkself na twee gelijke spelen weer eens won.

Wendell (rechts) is hard op weg balverlies van Roy Beerens af te straffen. Het was de inleiding van de 0-1.
Wendell (rechts) is hard op weg balverlies van Roy Beerens af te straffen. Het was de inleiding van de 0-1.

Hertha, dat in de slotminuut met tien man kwam te staan door de tweede gele kaart van Sebastian Langkamp, staat daardoor zeventiende met twee punten meer dan Dortmund en is op doelsaldo bovendien gepasseerd door Stuttgart. Leverkusen stijgt door het gelijkspel van Schalke 04 tegen Bayern München naar de vijfde plaats en heeft het Augsburg van Verhaegh (één punt meer) in het vizier.

Overige uitslag
1899 Hoffenheim - Werder Bremen 1-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.