Gelijkmaker zit Robben dwars: 'Dat mag niet gebeuren!'

Arjen Robben baalt van het puntenverlies van Bayern München, ook al speelde de koploper van Bundesliga het grootste gedeelte van de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 met tien man.

'We hebben gestreden, gelopen en goed gevoetbald tegen een ultra-defensieve tegenstander', reageerde Robben, die Bayern op voorsprong zette, na de wedstrijd. 'We hadden de controle over het spel en dat met een man minder. Het resultaat is echter ergerlijk.'

'Natuurlijk speelden we met tien man', vervolgde de vleugelaanvaller. 'Maar als je met 1-0 voorstaat en je laat dan Benedikt Höwedes de 1-1 maken... Dat mag niet gebeuren! In de Champions League kan zo'n tegendoelpunt dodelijk zijn.'

Na de rode kaart van Jérôme Boateng kwam Bayern eerst nog goed weg, aangezien Eric Maxim Choupo-Moting de toegekende strafschop in de achttiende minuut miste. Via Robben kwam de thuisclub in de 67ste minuut op voorsprong, maar vijf minuten later maakte Höwedes al gelijk.

Door het gelijkspel wacht Bayern na twee wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning in 2015. Afgelopen vrijdag ging de ploeg van trainer Pep Guardiola hard onderuit op bezoek bij VfL Wolfsburg, dat dinsdag verzuimde verder in te lopen. De nummer twee kwam niet verder dan 1-1 bij Eintracht Frankfurt, waardoor het verschil acht punten blijft.