Robben helpt tiental Bayern München aan punt

Reacties

Bayern München is in 2015 nog zonder zege. In eigen huis speelde de ploeg van coach Josep Guardiola gelijk tegen Schalke 04: 1-1. Arjen Robben maakte het doelpunt voor de thuisclub, die lang met tien man speelde.

Robben helpt tiental Bayern München aan punt

Bayern had afgelopen weekend bij de herstart van de Bundesliga verrassend verloren van VfL Wolfsburg (4-1) en kreeg tegen Schalke snel een nieuwe dreun. In de zeventiende minuut incasseerde Der Rekordmeister namelijk rood, nadat Jerôme Boateng binnen het strafschopgebied de doorgebroken Sidney Sam had gevloerd. De daaropvolgende penalty werd echter gemist door Eric Choupo-Moting.

Met tien tegen elf kwam de ware kracht van Bayern pas echt tot uitdrukking, want zelfs in ondertal was de 24-voudige kampioen de baas op het veld. Arjen Robben, die in tegenstelling tot de geschorste Klaas-Jan Huntelaar in de basis stond, kreeg kort voor rust de tot dan toe grootste kans, maar hij miste.

In de 67ste minuut hielp Robben de gastheren met een kopbal (!) alsnog aan de leiding. Even daarvoor had arbiter Bastian Danckert de thuisclub een doelpunt door de neus geboord, door een glaszuivere treffer van Robert Lewandowski af te keuren. De bal zou even eerder de achterlijn zijn gepasseerd, maar uit herhalingen bleek dat dat niet het geval was. Kort na de goal van Robben kwam Schalke via een vrijwel identieke treffer van Benedikt Höwedes op 1-1. In de slotfase ging Bayern vol voor de zege, maar de elf van Schalke hielden stand.

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 1-1
VfL Wolfsburg, dat vrijdag met 4-1 won van Bayern München, is er niet in geslaagd te profiteren van de misstap van Der Rekordmeister. Met Bas Dost in de basis kwamen Die Wölfe bij middenmoter Eintracht Frankfurt niet verder dan 1-1. De doelpunten kwamen op naam van Stefan Aigner en Kevin De Bruyne. Het gat tussen nummer twee Wolfsburg, waar André Schürrle nog niet debuteerde, en Bayern blijft daardoor acht punten.

Overige uitslagen
Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 1-0
Hannover 96 - FSV Mainz 05 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.