Nieuw toeschouwerrecord voor Bayern München

Reacties

Bayern München staat dinsdagavond in de eigen Allianz Arena tegenover Schalke 04. Het eerste thuisduel van 2015 levert Der Rekordmeister meteen een nieuw toeschouwersrecord op.

Nieuw toeschouwerrecord voor Bayern München

Dinsdag zijn er voor het eerst sinds de opening van de Allianz Arena (in mei 2005) 75.000 toeschouwers aanwezig bij een Bundesliga-wedstrijd van Bayern. Tot voor kort lag de officiële capaciteit in competitieduels op 71.000 plaatsen, maar de club kreeg in januari toestemming om die met vierduizend plaatsen uit te breiden.

Bayern won dit seizoen als enige club al zijn thuisduels in de Bundesliga (negen). De ploeg van trainer Pep Guardiola maakte in die duels 27 doelpunten en kreeg er slechts twee om de oren: in de thuisduels met VfL Wolfsburg (2-1) en Borussia Dortmund (2-1).

De koploper in de Bundesliga wil zich tegen Schalke 04 revancheren voor de uiterst pijnlijke 4-1 nederlaag van afgelopen vrijdag op bezoek bij Wolfsburg. Bayern leed in de Volkswagen Arena zijn eerste competitienederlaag van het seizoen. 'Het is onmogelijk elke wedstrijd te winnen', reageert Guardiola op de website van Bayern. 'Soms moet je een keer verliezen om je spel te kunnen verbeteren. Ik hoop daarom dat de nederlaag in Wolfsburg iets positiefs oplevert tegen Schalke.'

Bayern kan in de Bundesliga prima cijfers overleggen in thuisduels met Schalke. Van de 44 onderlinge duels mondden er 31 uit in een zege. Slechts zes keer stapte de thuisploeg als verliezer van het veld, iets wat op 25 april 2009 voor het laatst gebeurde (0-1, doelpunt Halil Altintop).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.