Van Aanholt scoort bij rentree, blamage voor Fer en QPR

Sunderland heeft zich dankzij een doelpunt van Patrick van Aanholt geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup, terwijl Leroy Fer zich met Queens Park Rangers blameerde tegen Sheffield United.

Sunderland – Leeds United 1-0
Dankzij Van Aanholt plaatste zijn ploeg zich voor de vierde ronde. De Nederlandse linksback maakte in de thuiswedstrijd van Sunderland tegen de afgegleden topclub Leeds United, dat inmiddels uitkomt in het Championship, de winnende treffer. Van Aanholt knalde in de 33ste minuut vanuit een lastige hoek raak.

Van Aanholt gaf daarmee zijn rentree kleur. De tweevoudige international liep op 3 november tegen Crystal Palace (1-3 winst) een schouderblessure op en kwam tegen Leeds voor het eerst weer in actie. Van Aanholt bleef de volledige wedstrijd staan en lijkt dus volledig hersteld te zijn van zijn kwetsuur.

Queens Park Rangers – Sheffield United 0-3
Queens Park Rangers heeft zich geblameerd tegen Sheffield United. In het eigen Loftus Road Stadium ging de Premier League-club met 3-0 onderuit tegen Sheffield, dat speelt op het derde niveau. Mark McNulty opende in de 36ste minuut de score voor de bezoekers en vlak na rust verdubbelde Julian Campbell-Ryce de marge. Diezelfde Campbell-Ryce gooide in de slotfase nog extra zout in de wonden van QPR door de derde goal van Sheffield te maken. Leroy Fer stond het volledige duel binnen de lijnen, maar kon de pijnlijke uitschakeling niet voorkomen.

Dover Athletic – Crystal Palace 0-4
Crystal Palace heeft bij het debuut van manager Alan Pardew eenvoudig gewonnen bij Dover Athletic, dat uitkomt op het vijfde niveau in Engeland. Twee doelpunten van verdediger Scott Dann zorgden bij rust al voor een veilige marge van twee treffers. In de tweede helft bepaalden Dwight Gayle en Kevin Doyle de eindstand op 0-4 in het voordeel van Palace.