Bacuna wil af van reserverol: 'Laten zien wat ik kan'

Reacties

Leandro Bacuna kende vorig seizoen een stormachtige entree bij Aston Villa, maar bracht de afgelopen maanden vooral door op de reservebank. De vleugelspeler is erop gebrand zichzelf de tweede seizoenshelft te revancheren.

Bacuna wil af van reserverol: 'Laten zien wat ik kan'

Bacuna (23) heeft een teleurstellend half jaar achter de rug. Waar hij vorig seizoen in liefst 35 van de 38 competitiewedstrijden mocht spelen, kwam hij deze jaargang pas 178 minuten binnen de lijnen. Donderdag tegen Crystal Palace (0-0) stond hij pas voor het eerst dit seizoen in de basis.

'Het voelde heel goed om weer terug in het elftal te zijn', aldus Bacuna op de clubsite van Aston Villa. 'Ik doe hard mijn best om meer speeltijd te krijgen, zodat ik kan laten zien wat ik kan. Dat is het enige wat ik kan doen: hard werken.'

Morgen hoopt Bacuna weer een kans als basiskracht te krijgen, tijdens het FA Cup-duel met Blackpool. 'Hopelijk een leuke afleiding van de competitie', stelt Bacuna. In de Premier League wacht Aston Villa alweer vijf wedstrijden op een overwinning. Bovendien maakte het in de afgelopen vijf duels slechts drie doelpunten. De club uit Birmingham is dan ook met afstand de minst productieve club van de competitie, met pas elf goals in twintig wedstrijden.

'Ik maak me daar geen zorgen om', zegt Bacuna. 'We bouwen langzaam op vanuit onze verdediging. We krijgen echt wel kansen, maar het zit ons niet altijd mee. We voetballen echt prima.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.