Pieters leidt zege in, Vlaar en Bacuna houden stand

Erik Pieters was met een assist belangrijk voor het winnende Stoke City, terwijl Ron Vlaar en Leandro Bacuna met Aston Villa gelijkspeelden. Leroy Fer maakte de negentig minuten bij Queens Park Rangers niet vol.

Stoke City – West Bromwich Albion 2-0
Mede dankzij een assist van Erik Pieters sluit Stoke City het kalenderjaar af in het linkerrijtje van de Premier League. Na goed terugleggen van de Nederlander schoot Mame Biram Diouf namelijk 1-0 binnen. Op aangeven van voormalig FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic tekende de Senegalees ook voor de 2-0 eindstand, Stoke daarmee naar de tiende plaats helpend.

Aston Villa – Sunderland 0-0
De missie van de thuisploeg, met captain Ron Vlaar in de basis en Leandro Bacuna als invaller, werd vlak na rust flink bemoeilijkt. Na een late tackle kreeg Fabian Delph namelijk de rode kaart, waardoor Villa bijna een helft lang met een man minder speelde. De defensie onder leiding van Vlaar, die overigens nog zijn eerste gele kaart van het seizoen kreeg, hield evenwel stand: 0-0.

Queens Park Rangers – Crystal Palace 0-0
De thuisploeg heeft zondag niet geprofiteerd van de onrust bij Crystal Palace, dat daags na de nederlaag tegen Southampton (1-3) op Tweede Kerstdag manager Neil Warnock ontsloeg. In het Londense onderonsje bleef het 0-0, Leroy Fer werd na ruim een uur naar de kant gehaald. QPR blijft twee punten boven de degradatiestreep.