Turkse bond gaat nieuw, lang dienstverband aan met Terim

De Turkse voetbalbond is behoorlijk tevreden over bondscoach Fatih Terim. De keuzeheer heeft zijn contract verlengd tot medio 2018.

Turkse bond gaat nieuw, lang dienstverband aan met Terim

Daarnaast is er de mogelijkheid dat zijn verbintenis zelfs wordt verlengd tot na het EK 2020. De ex-coach van onder meer Galatasaray is op dit moment bezig aan zijn vierde ambtstermijn. Eerder was hij al van 1993 tot 1996 en van 2005 tot 2009 de eindverantwoordelijke.

Eerder dit jaar, in augustus, volgde Terim Abdullah Avci op. Op dat moment was hij ook nog trainer van het Galatasaray van Wesley Sneijder en Nordin Amrabat, maar daar werd hij even later ontslagen. Met Turkije wachtte Terim de bijna onmogelijke taak zich te plaatsen voor het WK. Het land had op dat moment slechts zeven punten uit zes duels.

Onder Terim wonnen de Turken vervolgens van Andorra (5-0), Roemenië en Estland (beide 2-0) waardoor een wonder nog mogelijk was. De 2-0 nederlaag in eigen huis tegen het Nederlands elftal zette echter een streep door die hoop. Desondanks is de TFF tevreden over Terim; hij mag voorlopig aanblijven als bondscoach van de Turken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen