Terim blij met kansrijke positie na uitzichtloze status

Bondscoach Fatih Terim is blij met de positie waarin hij nu verkeert met Turkije. De Turken leken uitgesloten voor deelname aan het WK van volgend jaar zomer, maar kunnen in de laatste twee kwalificatiewedstrijden alsnog de tweede plaats in Groep D veroveren.

Terim blij met kansrijke positie na uitzichtloze status

'Nu bevinden we ons weer in een kansrijke positie. Het interessante van deze situatie is dat we tot voor kort nog bezig waren met de loting van de EK-voorronde', aldus Terim tijdens de persconferentie. Op dit moment bezet Turkije de derde plaats in de poule met onder meer Nederland, Roemenië en Hongarije.

In de laatste vier speelronden haalde Hongarije slechts vijf punten, terwijl Turkije in die reeks tien punten verzamelde. De laatste kwalificatiewedstrijden, onder het bewind van de nieuwe bondscoach Terim, werden met 5-0 en 2-0 gewonnen van respectievelijk Andorra en Roemenië.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg en een achterstand van één punt op nummer twee Hongarije is de plaats die mogelijk recht geeft op de play-offs nog altijd binnen handbereik. Vrijdagavond wacht Estland, terwijl dinsdag het duel met Oranje op het programma staat.

Finale
'We zijn ons ervan bewust dat we moeten winnen in Estland. En met die motivatie gaan we vrijdag ook het veld op', legt Terim uit. 'Tijdens de wedstrijden tegen Andorra en Roemenië waren mijn spelers gretig. Ze verdienen dan ook een 'finale' tegen Nederland.'

Mocht Turkije twee keer winnen is het nog steeds afhankelijk van de resultaten van Hongarije tegen respectievelijk Nederland en Andorra. Overigens geeft de tweede plaats niet per definitie recht op een plaats in de play-offs. Hongarije, Turkije, maar ook Roemenië (net als Turkije dertien punten) kan wel eens naast het net vissen als slechtste nummer twee van alle WK-kwalificatiegroepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen