'Draait dinsdag louter om rood en wit van de Turkse vlag'

De Turkse bondscoach Fatih Terim rekent erop dat de fans komende dinsdag in het cruciale WK-kwalificatieduel met Oranje voor extra steun gaan zorgen. De coach wil in het uitverkochte Sükrü Saraçoglu-Stadion, in de thuisbasis van Fenerbahçe kunnen 50.500 toeschouwers, winnen en is dan zo goed als zeker van deelname aan de play-offs om een WK-ticket.

'Draait dinsdag louter om rood en wit van de Turkse vlag'

Sinds Terim begon aan zijn derde ambtstermijn als bondscoach, eerder leidde De Keizer de nationale ploeg in de perioden 1994-96 en 2005-09, verloor hij nog geen enkel punt. Van Andorra werd met 5-0 gewonnen en Roemenië werd met 2-0 verslagen. Vrijdag werd er met 2-0 gewonnen bij Estland door de opvolger van Abdullah Avci.

'Wij rekenen op de steun van vijftigduizend euforische fans die ons met hart en ziel steunen', laat Terim in niet mis te verstane bewoordingen weten. 'Wij zijn de Turkse nationale ploeg en dinsdag gaat het louter om het wit en rood van de Turkse vlag. Als we ons kwalificeren voor Brazilië, dan hebben de fans een aandeel in dat succes. Ik hoop dat het lukt.'

Met een verliespartij in Istanbul zou Oranje zich een slechte dienst bewijzen. Dan kan het de status van groepshoofd op het WK wel vergeten, aangezien Brazilië en de zeven best geklasseerde overige landen van de FIFA-wereldranglijst daarvoor in aanmerking komen. Om in de running te blijven moet Nederland winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen