Turkije, Roemenië en Hongarije strijden nog om tweede plek

De strijd om de felbegeerde tweede plaats in Groep D wordt in de laatste speelronde van de WK-Kwalificatiecyclus beslist. Zowel Turkije als Roemenië won.

Turkije, Roemenië en Hongarije strijden nog om tweede plek

Estland - Turkije 0-2
Turkije maakte in Tallinn geen fout door Estland opzij te zetten en daarmee de hoop op het WK in leven te houden. Namens de ploeg van bondscoach Fatih Terim opende Umut Bulut de score, terwijl Buruk Yilmaz net na rust de eindstand bepaalde: 0-2.

Het was alweer de derde opeenvolgende overwinning van de Turken in kwalificatiecyclus. Daarmee zet Turkije de opmars voort, nadat het lange tijd kansloos leek voor een WK-ticket. Als Nederland komende dinsdag wordt verslagen is de kans aanwezig dat Terim zich met zijn team mag voorbereiden op de play-offs om een WK-ticket.

Andorra - Roemenië 0-4
In navolging van Turkije won ook Roemenië het voorlaatste groepsduel. Tegen Andorra was het elftal van bondscoach Victor Piturca duidelijk te sterk. Doelpuntenmakers in het
Estadio Comunal waren Claudio Kereru, Bogdan Stancu, Gabriel Torje en Costin Lazar.

Door de ruime winstpartij blijft Roemenië op gelijke hoogte met Turkije. Zowel de Roemenen als de Turken hebben zestien punten, maar het doelsaldo is in het voordeel van Turkije. Roemenië neemt het dinsdagavond op tegen Estland. Ook Hongarije maakt nog kans op de tweede plaats. De Hongaren volgen op twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen