Transferdagboek 28/08: Gyan, Kums, Stanciu en Isco

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 28/08: Gyan, Kums, Stanciu en Isco

Asamoah Gyan is volgens Sky Sports naar Engeland gevlogen om te praten met geïnteresseerde clubs. De Ghanese spits speelt momenteel voor het Chinese Shanghai SIGP, waar hij nog een verbintenis heeft tot medio 2017. Het Reading van manager Jaap Stam zou interesse hebben om hem voor één seizoen te huren. Daar zou hij een ploeggenoot kunnen worden van Roy Beerens en Joey van den Berg. Ook Fulham en Sunderland zijn in de race voor de dertigjarige Gyan, die tussen 2010 en 2012 al onder contract stond bij Sunderland en via een avontuur bij Al-Ain terechtkwam in China.

AA Gent-middenvelder Sven Kums is dicht bij een transfer naar Watford en wordt dan vervolgens gestald bij Udinese, zo vertelt de speler zelf aan Sporza. Beide clubs zijn eigendom van de familie Pozzo. Kums, die tussen 2011 en 2013 voor SC Heerenveen uitkwam, hoeft alleen de laatste details nog in orde te maken en dan speelt hij in Italië.

Anderlecht is er niet in geslaagd AZ-middenvelder Markus Henriksen te halen. De Noor staat voor een transfer naar Hull City, waardoor de club uit Brussel overschakelt naar een andere optie: Nicolae Stanciu (23), een middenvelder van Steaua Boekarest, die met de Roemeense nationale ploeg op het EK actief was. Volgens Het Laatste Nieuws ligt er een contract voor hem klaar van vier seizoenen. Anderlecht haalde eerder deze zomer zijn landgenoot Chipciu bij Steaua weg.

Tottenham Hotspur zou er alles aan willen doen om voor het sluiten van de transfermarkt Isco van Real Madrid over te nemen, zo meldt The Mirror. Real-president Florentino Pérez liet coach Zinedine Zidane eerder weten James te willen behouden, dan zou Isco eventueel op de nominatie staan om te vertrekken. Spurs wil de Spaanse aanvallende middenvelder wel huren.

De oplossing voor de uitzichtloze situatie van Joe Hart bij Manchester City komt mogelijk uit onverwachte hoek. Italiaanse media meldden dat Torino de 29-jarige doelman willen huren. Om Sunderland af te troeven, zou de Serie A-club Nikola Maksimovic willen betrekken in de deal in een poging de salariskosten van Hart te drukken. De Servische verdediger weigert nog langer mee te trainen, omdat zijn miljoentransfer naar Napoli wordt geblokkeerd. Trainer Sinisa Mihajlovic verklaarde daarom dat zijn landgenoot voor hem 'dood' is.  

Zoiets heeft Jürgen Klopp nog niet gezegd over Mario Balotelli, maar duidelijk is wel dat de 26-jarige aanvaller mag vertrekken bij Liverpool. Palermo is de volgende in een lange rij clubs die in verband wordt gebracht met Super Mario. Het riante salaris van Balotelli bij Liverpool staat volgens La Gazzetta dello Sport een huurovereenkomst nog in de weg. Balotelli zou binnen 24 uur moeten beslissen of hij akkoord gaat met het voorstel van Palermo, dat naar verluidt slechts zeven ton van de 5,8 miljoen euro wil betalen.

Of Balotelli binnen afzienbare tijd een nieuwe club heeft, blijft daarom de vraag. Ook voor Eliaquim Mangala is het nog afwachten. De Franse verdediger komt niet voor in de plannen van Pep Guardiola. Volgens France Football wil FC Porto hem graag terughalen naar Portugal. Een huurdeal zou in de maak zijn. Dat zou een streep zijn door de plannen van Tottenham Hotspur, die Mangala ook op het oog hadden. Spurs staat volgens Sky Sports zelf op het punt Nacer Chadli te verhuren aan West Bromwich Albion.

James Rodríguez leek ook zo'n speler die op de nominatie stond om te vertrekken, maar Real Madrid-trainer Zinedine Zidane heeft na het competitieduel met Celta de Vigo (2-1) laten weten dat de Colombiaanse spelmaker niet weg mag. 'James speelde goed, hij was goed in het spel betrokken. En ja, hij gaat blijven', zei Zidane over de topscorer van het WK 2014, die op het verlanglijstje stond van grote clubs als Arsenal, Chelsea en Juventus en zelf ook wel oren leek te hebben naar een transfer door een gebrek aan speeltijd.

Paco Alcácer komt bij Valencia nu nog regelmatig aan spelen toe, maar dat zou spoedig wel eens heel anders kunnen zijn als de Spaanse spits zijn langverwachte transfer naar Barcelona afrondt. De Catalanen willen de 22-jarige international maar al te graag toevoegen aan hun selectie als back-up voor het magistrale MSN-trio. Omdat Alcácer niet in de wedstrijdselectie zat voor het duel met Eibar, lijkt de deal ter waarde van dertig miljoen een kwestie van tijd. De talentvolle Munir El Hadaddi bewandelt op huurbasis mogelijk de omgekeerde weg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.