Transferdagboek 22/08: Bielsa, Bravo, Bony en Bentaleb

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 22/08: Bielsa, Bravo, Bony en Bentaleb

Als Gérard López eind augustus de nieuwe eigenaar wordt van Olympique Marseille, dan keert Marcelo Bielsa opmerkelijk genoeg terug als hoofdtrainer bij de Zuid-Franse club. France Football meldt dat Bielsa in dat scenario in beeld is als opvolger van ad-interim Franck Passi. De 61-jarige Argentijn had de club tussen juli 2014 en augustus 2015 onder zijn hoede. Aan het begin van het seizoen 2015/16 stapte hij al na één speelronde op bij Marseille, nadat beide partijen het niet eens waren geworden over een nieuw contract. Bielsa baarde deze zomer opnieuw opzien, omdat hij Lazio na twee dagen al verliet.  

Claudio Bravo rondt naar verwachting donderdag zijn transfer af van Barcelona naar Manchester City, volgens Sky Sports. Barça bereikte zaterdag al een akkoord met The Citizens over de verkoop van de Chileense doelman. Het vertrek van Bravo, die in de zomer van 2014 overkwam van Real Sociedad, zou betekenen dat Ajax-goalie Jasper Cillessen vrijdag naar Spanje vertrekt. Cillessen zou daardoor met Ajax kunnen afreizen naar Rostov voor de return in jacht op kwalificatie voor de Champions League.

West Ham United hoopt eindelijk een nieuwe centrumspits aan te trekken en heeft interesse in Wilfried Bony van Manchester City, volgens Sky Sports. The Hammers grepen deze zomer naast Michy Batshuayi (naar Chelsea), Christian Benteke (naar Crystal Palace) en Carlos Bacca (blijft bij AC Milan). Manager Slaven Bilic gaf zondag na de 1-0 overwinning op AFC Bournemouth aan dat de voormalig Vitesse-aanvaller een interessante optie is. De Kroatische coach zat maandag om de tafel met de voorzitter van West Ham om te praten over de komst van een nieuwe spits. Bony speelt pas anderhalf jaar in Manchester, nadat hij voor ongeveer 32 miljoen euro overkwam van Swansea City.  

Vertrekt Wilfried Bony na anderhalf seizoen bij Manchester City?
Vertrekt Wilfried Bony na anderhalf seizoen bij Manchester City?

De geruchten dat Liverpool nog een linksback gaat halen, blijven maar aanhouden nu de ploeg van manager Jürgen Klopp met 2-0 verloor van Burnley. De Duitse manager reageerde echter furieus toen hij werd gevraagd naar de plannen op de transfermarkt. 'Ik zou wel een idioot zijn als ik op basis van één wedstrijd besluit een linksback of een middenvelder aan te trekken.' Hoewel Klopp dus uitsluit een paniekaankoop te doen, werd afgelopen week Bruno Martins Indi (FC Porto) nog in verband gebracht met The Reds. Zou de Nederlander de paniekaankoop van Klopp zijn?

Bij Tottenham Hotspur is er na het 1-1 gelijkspel tegen Everton en de 1-0 zege op Crystal Palace totaal geen reden voor paniek. Desondanks zou de werkgever van Vincent Janssen nog een aanvaller willen aantrekken. Sport meldt dat Munir El Haddadi het wel ziet zitten om op White Hart Lane aan de slag te gaan. De talentvolle aanvaller heeft een bijrol bij Barcelona, dat bereid is om hem voor vijftien miljoen euro te verkopen. Spurs wil echter niet akkoord gaan met de terugkoopclausule. Eerder staakten Everton en Stoke City de interesse al wegens de vraagprijs.

Die vormt voorlopig ook nog het obstakel bij de eventuele transfer van Nabil Bentaleb naar Schalke 04. Tottenham vraagt volgens The Mirror minstens zeventien miljoen euro voor de Algerijnse controleur, terwijl de club uit Gelsenkirchen 11,5 miljoen euro had geboden. Manager Christian Heidel wil immers niet meedoen aan het betalen van 'fantasieprijzen' op een 'oververhitte transfermarkt'. Wellicht was het daarom verstandiger Benjamin Stambouli te huren van Paris Saint-Germain. Dat schijnt nu echter een akkoord te hebben met AC Milan voor de Franse middenvelder.

Vervolgt Europees kampioen João Moutinho zijn loopbaan in Rome?
Vervolgt Europees kampioen João Moutinho zijn loopbaan in Rome?

Ook AS Roma doet mogelijk zaken met een Ligue 1-club. De Romeinen hadden aanvankelijk Fiorentina-spelmaker Borja Valero op het oog als opvolger van de aan Juventus verkochte Miralem Pjanic. Lokale media melden nu dat João Moutinho door AS Monaco is aangeboden bij de Romeinen. De werkgever van Kevin Strootman wil wachten met het doorhakken van de knoop totdat duidelijk is of de Champions League is bereikt. Bij een zege op FC Porto in de play-offs is het waarschijnlijker dat Roma alsnog een poging waagt om Valero los te weken bij Fiorentina.

De kans dat Joe Hart na de transferperiode het doel van Everton verdedigt, lijkt steeds groter te worden. Manchester City-manager Pep Guardiola gaf eerder al aan dat de Engelse doelman mag vertrekken, terwijl Ronald Koeman de komst van nog een keeper naar Everton niet uitsloot. The Daily Telegraph schrijft dat The Toffees inmiddels een bod hebben uitgebracht op de 29-jarige Hart, die zijn plaats als eerste doelman bij City af heeft moeten staan aan Willy Caballero. Laatstgenoemde krijgt bij City concurrentie van Barcelona-doelman Claudio Bravo. In de eerste twee competitiewedstrijden verdedigde Maarten Stekelenburg het doel van Everton.

Het geduld van de Arsenal-supporters lijkt langzaam maar zeker op te raken. De club is met één punt uit twee wedstrijden slecht aan de competitie begonnen en heeft deze transferperiode alleen nog maar tientallen miljoenen uitgegeven voor Granit Xhaka. Manager Arsène Wenger verwacht snel een nieuwe centrumverdediger bij zijn selectie te verwelkomen. Valencia-verdediger Shkodran Mustafi is op weg naar het Emirates Stadium, zo heeft Wenger bevestigd in gesprek met SFR Sport. 'Mustafi? We hopen dat het snel in orde komt. De gesprekken zijn gaande.'

Het huwelijk tussen Manchester United en Bastian Schweinsteiger is bijna over. De Engelse grootmacht wil het contract met de Duitser graag afkopen volgens The Daily Mail. Schweinsteiger was een van de aankopen van manager Louis van Gaal, maar wist niet te overtuigen op Old Trafford. José Mourinho heeft de middenvelder niet nodig en stuurde de 120-voudig Duits international al naar het beloftenelftal. Schweinsteiger, wiens contract nog tot medio 2018 loopt, zou ruim twee miljoen euro mee kunnen krijgen van The Mancunians.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.