Transferdagboek 27/08: Pulisic, Brahimi, Markovic en Rossi

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 27/08: Pulisic, Brahimi, Markovic en Rossi

Liverpool heeft volgens ESPN bijna dertien miljoen euro over voor Christian Pulisic (17), het Amerikaanse toptalent van Borussia Dortmund. Liverpool-manager Jürgen Klopp kent de aanvallende middenvelder nog uit zijn periode bij Dortmund, waar de coach tussen 2008 en 2015 werkzaam was, en hoopt het groeibriljantje binnen te halen. Volgens The Mirror laten de West-Duitsers Pulisic echter niet gaan en zal ieder bod worden afgewezen.

The Reds bereiden tegelijkertijd een bod voor van dertig miljoen euro op FC Porto-middenvelder Yacine Brahimi, volgens de Portugese krant A Bola. Het is echter de vraag of het bedrag voor de Algerijns international voldoende is, aangezien de Portugezen veertig miljoen euro verlangen. De linksbuiten kwam in de zomer van 2014 over van Granada en maakte in twee seizoenen bij Porto 22 doelpunten in 86 officiële duels. Liverpool zou ook concurrentie hebben van stadgenoot Everton en Arsenal.     

Bij Liverpool zou vleugelaanvaller Lazar Markovic op het einde van de transferperiode wel eens kunnen vertrekken, volgens The Daily Express. Door de komst van Sadio Mané van Southampton maakt hij geen deel uit van de plannen van Klopp. Voor de Serviër is er in ieder geval genoeg interesse. Zo hebben AC Milan, Sporting Lissabon en Schalke 04 belangstelling. Markovic werd vorig seizoen nog verhuurd door The Reds aan Fenerbahçe, waar hij in 21 officiële duels twee goals maakte. Klopp zou volgens de Liverpool Echo hebben gezegd dat de ex-aanvaller van Benfica verhuurd mag worden.

Volgens Fiorentina-coach Paulo Sousa heeft Giuseppe Rossi (29) een deal met Celta de Vigo, de Europa League-tegenstander van Ajax. Dat heeft de Portugese hoofdtrainer aangegeven op de persconferentie. De Italiaanse aanvaller speelde vorig seizoen in de tweede seizoenshelft al op huurbasis in Spanje bij Levante.

Paris Saint-Germain-spits Edinson Cavani keert niet terug naar zijn oude club Napoli, waar hij speelde tussen 2011 en 2013. Volgens de regionale zender Canale 21 verbleef de Uruguayaan in Hotel Vesuvio in Napels, waardoor er de nodige geruchten ontstonden over een eventuele terugkeer. Tientallen fans stonden - na het horen van de geruchten - om drie uur 's nachts voor het hotel om hem op te wachten, maar daar bleek Cavani helemaal niet te zijn. Zijn zaakwaarnemer Fernando Guglielmone stelde de supporters van Napoli teleur, toen hij reageerde dat zijn cliënt gewoon in Parijs verbleef.

Cavani zat niet in Napels, maar in Parijs.
Cavani zat niet in Napels, maar in Parijs.

Er lijkt een oplossing aan te komen voor de uitzichtloze situatie van Joe Hart bij Manchester City. Sunderland wil de Engelse doelman graag huren door de lange afwezigheid van Vito Mannone. De club van manager David Moyes krijgt daarbij zelfs hulp van The Citizens. Die zijn volgens The Mirror bereid driekwart van het salaris van Hart door te betalen, terwijl hij het doel van The Black Cats verdedigt. Hart, goed voor een weeksalaris van 140 duizend euro, zou van Moyes garantie op een basisplaats krijgen.

Chelsea is ook nog op zoek naar oplossingen. Niet voor ontevreden spelers in de selectie, maar voor het tekort aan verdedigers in de ploeg van manager Antonio Conte. Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly bleek niet haalbaar, terwijl de Zuid-Italianen ook nog eens Torino-mandekker Nikola Maksimovic voor de neus van Conte lijken weg te kapen. Volgens geruchten in Italië is Stefan de Vrij daarom nu in beeld. De 24-jarige Oranje-international zou voor 25 miljoen euro plus bonussen mogen vertrekken van Lazio.

Chelsea profiteert mogelijk ook van de ontwikkelingen bij Internazionale, dat vrijdag voor zeventig miljoen euro João Mário en Gabriel Barbosa aantrok. Vanwege de financiële situatie moeten er ook spelers worden verkocht. Marcelo Brozovic moet de grootste melkkoe worden. De Kroatische middenvelder kan voor dertig miljoen euro naar Chelsea of Arsenal, meldt zijn zaakwaarnemer. Stevan Jovetic staat op zijn beurt voor een terugkeer bij Fiorentina, terwijl Sevilla een bod van acht miljoen euro heeft uitgebracht op bikkelaar Gary Medel.

Dergelijke bedragen zijn bij lange na niet genoeg om Moussa Sissoko los te weken bij Newcastle United. Inter had aanvankelijk verregaande interesse in de Franse EK-uitblinker. Nu zit Juventus volgens Italiaanse media achter de 27-jarige middenvelder aan. Paris Saint-Germain bevestigde vrijdag immers dat Blaise Matuidi niet zal vertrekken, te meer omdat Juve nooit voldeed aan de vraagprijs van dertig miljoen euro. Laat dat nou ook net het bedrag zijn dat Newcastle vraagt voor Matuidi's landgenoot Sissoko.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.