Transferdagboek 25/08: Beugelsdijk, dubbelslag Arsenal

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 25/08: Beugelsdijk, dubbelslag Arsenal

Tom Beugelsdijk keerde vorig jaar na een weinig verheffend buitenlands avontuur terug bij zijn geliefde ADO Den Haag. Na het Duitse FSV Frankfurt lonkt er een nieuwe uitdaging buiten de landsgrenzen voor de cultheld. Volgens The Daily Mail heeft Leeds United een oogje laten vallen op Beugelsdijk. Volgens manager Gary Monk past de fysiek sterke verdediger prima in het Championship.

Arsenal-manager Arsène Wenger wordt vaak verweten dat hij de hand te veel op de knip houdt. Maar de Fransman heeft volgens de BBC nu gedaan wat de ontevreden fans van The Gunners graag zagen. Voor een bedrag van in totaal zestig miljoen euro heeft Arsenal twee nieuwe krachten naar Londen gehaald.

Aanvaller Lucas Pérez(27) komt van Deportivo La Coruña. Valencia bleek voor veertig miljoen euro bereid te zijn dan toch in te stemmen met een transfer van Shkodran Mustafi, waar de Spanjaarden aanvankelijk het bordje 'Niet Te Koop' om de nek van de Duitse verdediger hadden gehangen.    

Valencia heeft al een idee wie met het geld als vervanger wordt gehaald. De 29-jarige Ezequiel Garay staat bovenaan het lijstje. De Argentijn staat nog tot medio 2019 onder contract bij Zenit Sint-Petersburg.

Chelsea kan Alessio Romagnoli uit het hoofd zetten. De 21-jarige verdediger mag van AC Milan niet vertrekken. De Italiaanse club bevestigt op Twitter dat het een bod van The Blues heeft afgeslagen. Romagnoli is volgens AC Milan 'niet te koop'. Het bod zou zo'n veertig miljoen euro bedragen. Milan betaalde een jaar geleden ongeveer dertig miljoen aan AS Roma voor de verdediger.

Yevhen Konoplyanka kan zijn loopbaan vervolgen in Rusland. De aanvaller uit Oekraïne heeft volgens bronnen in het land aanbiedingen gekregen van Zenit Sint-Petersburg en Spartak Moskou. In de eerste competitiewedstrijd van Sevilla, thuis tegen Espanyol (6-4), kreeg Konoplyanka geen speelminuten. 'Ik heb aanbiedingen gehad, maar de transfermarkt is nog open. Ik wacht af wat er gebeurt.'

Door de komst van Claudio Bravo naar Manchester City is Joe Hart daar gedegradeerd tot derde keus. Dus is de doelman van de Engelse ploeg relatief goedkoop op te pikken, maar daar gaat Everton geen gebruik van maken. 'Wij hebben geen interesse in Hart', was manager Ronald Koeman glashelder op zijn wekelijkse persconferentie.

Wie pikt Joe Hart op bij Manchester City?
Wie pikt Joe Hart op bij Manchester City?

Vanwege zijn Engelse nationaliteit is ook Wilfried Zaha een gewild object op de transfermarkt. Tottenham Hotspur heeft zich gemeld voor de 23-jarige buitenspeler en is volgens de BBC bereid om vijftien miljoen pond voor hem neer te tellen. Ook Hakan Çalhanoglu en Georges-Kévin N'Koudou zijn in beeld voor de vacature van (rechter) aanvallende middenvelder bij Spurs.

Munir El Haddadi vertrekt in elk geval niet naar de club uit Noord-Londen. Goal meldt namelijk dat hij een verhuurperiode bij Celta de Vigo verkiest boven een definitieve stap naar Tottenham. Munir mag vertrekken bij Barcelona als het de Catalaanse club lukt om Paco Alcacér los te weken bij Valencia.

Southampton lijkt ondertussen zijn transferrecord te gaan verbreken met het aantrekken van Sofiane Boufal. De 22-jarige international van Marokko maakte afgelopen seizoen elf doelpunten bij Lille, waar hij gemiddeld meer dan vier keer per duel zijn tegenstander passeerde. Boufal levert Lille waarschijnlijk een slordige 25 miljoen euro op.

Craig Butler, het is inmiddels een bekende naam. De vader van Leon Bailey zoekt met grote regelmaat de media op om een transfer te forceren voor zijn zoon, maar nu is alles anders. Volgens Butler blijft Bailey namelijk bij RC Genk. Daar is ook de Belgische club inmiddels van op de hoogte gesteld. Ajax en Schalke 04 hebben concrete belangstelling voor de linksbuiten, maar kunnen zijn komst nu dus vergeten. Hoewel, bleef Arek Milik ook niet honderd procent zeker bij Ajax?

Het gaat via een omweg, maar het heeft er alle schijn van dat Sven Kums zijn gewenste transfer te pakken heeft. Volgens Het Laatste Nieuws stapt de middenvelder van AA Gent, die in het verleden voor SC Heerenveen uitkwam, voor tien miljoen euro over naar Watford. Die club zal hem dan direct weer verhuren aan Udinese. Bij de Serie A-club ligt een vijfjarig contract klaar voor de 28-jarige middenvelder. De constructie is overigens prima te verklaren. Giampaolo Pozzo is zowel de baas bij Watford als bij Udinese. In de voorbije weken werd Kums ook regelmatig aan Napoli gelinkt.

Ook een andere ex-speler van SC Heerenveen staat voor een transfer. Bas Dost lijkt in de laatste dagen van de transferperiode namelijk toch nog te vertrekken bij VfL Wolfsburg. De spits heeft inmiddels meerdere aanbiedingen op zak. 'Er is beweging rondom hem, maar we zijn er nog niet uit of we Bas laten gaan', vertelt manager Klaus Allofs van Wolfsburg tegen Kicker.

West Ham United heeft de onderhandelingen geopend met Chelsea over Loïc Rémy. De spits komt op Stamford Bridge niet in aanmerking voor een basisplaats, iets wat West Ham hem mogelijk wel kan bieden. The Hammers zetten in eerste instantie in op een huurconstructie, zo melden diverse Engelse media.

Napoli hoopte juist een speler bij Tottenham weg te halen. De Italiaanse topclub meldde zich woensdag voor Harry Kane, maar kreeg volgens Sky Sport Italia direct te horen dat een transfer onbespreekbaar was. Napoli zoekt ook na de komst van Arek Milik nog steeds naar een opvolger voor de naar Juventus vertrokken Gonzalo Higuaín. Mauri Icardi was de belangrijkste kandidaat, maar een bod van zeventig miljoen euro werd afgewezen waarna Icardi verlengde bij Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.