Transferdagboek 23/08: Martins Indi, Çalhanoglu en Koulibaly

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 23/08: Martins Indi, Çalhanoglu en Koulibaly

Everton en Liverpool krijgen volgens The Daily Star concurrentie van Besiktas in de strijd om de handtekening van Bruno Martins Indi. De verdediger mag weg bij FC Porto en bij de Turkse kampioen zou hij de as van de laatste linie moeten versterken. Besiktas heeft namelijk maar weinig centrumverdedigers tot zijn beschikking. Afgelopen zaterdag versloegen de Zwarte Adelaars Alanyaspor met 4-1. Naast ex-PSV’er Marcelo stond Dusko Tosic, die meestal als linksachter speelt, in het centrum. De komst van Martins Indi, die rond de zeven miljoen euro moet kosten, zou defensief wat meer mogelijkheden geven voor hoofdtrainer Senol Günes.

Atlético Madrid wil zich voor het sluiten van de transfermarkt nog versterken met de 22-jarige Hakan Çalhanoglu. Zijn club Bayer Leverkusen ziet het liefst minimaal twintig miljoen euro voor de 21-voudig international van Turkije, die deze zomer met zijn land de groepsfase op het EK in Frankrijk niet overleefde. Çalhanoglu speelde de afgelopen twee jaar bij Leverkusen, waar hij in 64 Bundesliga-duels elf goals maakte. Daarvoor kwam hij één seizoen uit voor Hamburger SV. De aanvallende middenvelder kan nu eventueel zijn landgenoten Emre Belözoglu en Arda Turan achterna, die dit decennium ook voor Atlético actief waren. (AS)

Ronald Koeman haalt volgens diverse Engelse media niet Manchester City-doelman Joe Hart, maar Asmir Begovic naar Everton. De reservedoelman van Chelsea moet bij The Toffees de concurrentie aangaan met Maarten Stekelenburg. De 29-jarige Bosniër was voor zijn komst in de zomer van 2015 naar Londen jarenlang de vaste goalie bij Stoke City.

Frank de Boer probeert zijn middenveld te versterken bij Internazionale. De Milanezen gaan een bod uitbrengen op Moussa Sissoko van Newcastle United, denkt The Daily Star. Het geboden bedrag ligt rond de veertig miljoen euro. De Franse middenvelder, die met Frankrijk de finale op het EK verloor van Portugal in de verlenging (1-0), degradeerde afgelopen seizoen naar het Championship met The Magpies. Sissoko wil daarom weg. Bij Inter kan hij op het middenveld gaan spelen met zijn landgenoot Geoffrey Kondogbia.

Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly werd in de afgelopen maanden meerdere keren in verband gebracht met Chelsea, maar tot een transfer kwam het tot dusver niet. Nu heeft Napoli de 25-jarige verdediger een nieuw contract voorgelegd, volgens La Gazzetta dello Sport. Koulibaly kan zijn tot 2019 lopende verbintenis verlengen tot medio 2021, waardoor hij een bedrag van 2,2 miljoen euro per jaar kan verdienen in Napels, exclusief bonussen. Er zit wel een ontsnappingsclausule bij. Als Chelsea zeventig miljoen euro op tafel legt, dan kan de Londense club alsnog de Senegalees aan zich binden. Dat zou van Koulibaly de duurste verdediger ooit maken.

Verdediger Shkodran Mustafi kan een transfer uit zijn hoofd zetten. Althans, als we Valencia-traner Pako Ayestaran mogen geloven. 'Hij is niet te koop en zal bij Valencia blijven', zei de coach van de Spaanse club. Het zou een streep door de rekening zijn voor Arsenal-manager Arsène Wenger, die de Duitser maar al te graag naar Londen ziet komen. Barcelona mag juist nog wel hopen op de komst van Valencia-spits Paco Alcácer. 'Volgens mij is hij verkocht', zei Ayestaran. Valencia zou echter pas definitief akkoord gaan als het een vervanger heeft gevonden. Die luistert mogelijk naar de naam Lucas Pérez, spits van Deportivo La Coruña.

Het Everton van manager Ronald Koeman is al in gesprek met Deportivo over Pérez, die volgens The Telegraph rond de zeventien miljoen euro moet kosten. De 27-jarige centrumspits moet bij The Toffees voorin een duo gaan vormen met Romelu Lukaku. Pérez was vorig seizoen de grote verrassing in de Primera División met zeventien goals in 36 competitieduels. Ook dit seizoen staat hij alweer op één treffer na de eerste speelronde. De nieuwe directeur voetbalzaken van Everton, Steve Walsh, had de Spanjaard al in het vizier toen hij dezelfde functie bekleedde bij Leicester City. Walsh droeg bij aan het succes van die club met het halen van Jamie Vardy, Riyad Mahrez en N’Golo Kanté.

Het duurt niet lang meer of Claudio Bravo is de nieuwe doelman van Manchester City. De Chileense goalie is in Engeland aangekomen om de medische keuring te doorstaan.

Maarten Stekelenburg lijkt toch niet te hoeven vrezen voor zijn basisplaats bij Everton. De club van manager Ronald Koeman werd genoemd als nieuwe bestemming van Joe Hart, maar volgens The Daily Mail zien The Toffees af van het huren van de bij Manchester City op het tweede plan belande doelman. De totale kosten van het op huurbasis aantrekken van Hart zouden immers meer dan acht miljoen euro bedragen. Dat vindt de clubleiding van Everton een te grote investering, ook met het oog op de prima vorm van Stekelenburg.

Internazionale gaat volgens La Gazzetta dello Sport ook nog spelers van de hand doen. De Italiaanse krant stelt dat linksback Caner Erkin en schaduwspits Stevan Jovetic niet voorkomen in de plannen van trainer Frank de Boer. De Turkse verdediger kwam eerder deze zomer opmerkelijk genoeg over van Fenerbahçe, maar zou nu alweer terug kunnen keren naar die club. De Montenegrijnse aanvaller is eigendom van Manchester City en ligt eigenlijk nog tot het eind van dit jaar vast in Milaan, maar daar zou De Boer geen boodschap aan hebben.

Wellicht is het een middel om geld vrij te maken voor de komst van Bastian Schweinsteiger. De Duitse middenvelder drukt met zijn megasalaris van elf miljoen per jaar zwaar op de begroting van Manchester United, dat daarom van hem af wil. Over belangstelling hoeft Schweini volgens Sport Bild niet te klagen. Zowel Inter als AC Milan zou interesse hebben, net als Juventus. De Oude Dame zou zelfs al contact hebben opgenomen met United, dat onlangs Paul Pogba nog voor het recordbedrag van 105 miljoen euro terughaalde uit Turijn.

Bastian Schweinsteiger wil weg uit Engeland, Bas Dost gaat er mogelijk naartoe.
Bastian Schweinsteiger wil weg uit Engeland, Bas Dost gaat er mogelijk naartoe.

Voor Bas Dost komt er schijnbaar vanaf de andere kant van de Noordzee een oplossing. De Oranje-international, die met de entree van Mario Gómez op het tweede plan dreigt te raken bij VfL Wolfsburg, mag zich verheugen op de belangstelling uit het Championship. Aston Villa en Newcastle United hebben schijnbaar een visje uitgegooid naar de spits. VfL Wolfsburg is bereid mee te werken. 'Als er een bod komt op Bas dat voor ons interessant is, dan zullen we daarnaar kijken', aldus technisch directeur Klaus Allofs. Bij een vertrek van Dost zou Wolfsburg Heung-Min Son willen terughalen naar Duitsland. Tottenham Hotspur vraagt alleen ruim twintig miljoen euro voor de Zuid-Koreaan.

Stade Rennes wordt dan toch niet de tijdelijke bestemming van Martin Ødegaard. Volgens technisch directeur Mikaël Silvestre blijft de zeventienjarige Noor bij Real Madrid, dat daarmee handelt uit voorzorg. 'Hij is nog steeds maar een jongen die pas in december 18 jaar wordt. Real wilde geen risico's nemen, omdat de club nog onder een vergrootglas ligt vanwege de straf van de FIFA', refereerde de Franse oud-international bij het Franse RMC Sport aan de sanctie die Real kreeg voor onrechtmatig handelen bij transfers van beloftes.

Chelsea heeft volgens manager Antonio Conte behoefte aan een extra verdediger. Maar voorlopig heeft de Londense club weinig succes. De veertig miljoen euro die was geboden voor Kalidou Koulibaly heeft Napoli niet kunnen overtuigen, zoals het ook tevergeefs heeft aangeklopt bij AC Milan voor Alessio Romagnoli. En daarom hebben The Blues de belangstelling voor Giorgio Chiellini nieuw leven ingeblazen. Volgens The Sun hoopt Conte zijn oude club Juventus met een bod van tegen de dertig miljoen euro te kunnen overtuigen de 32-jarige international te laten gaan.

Over Juventus gesproken, de Turijnse club heeft vanuit Duitsland een bod gekregen voor een andere 32-jarige. Borussia Dortmund zou namelijk Stephan Lichtsteiner graag willen overnemen. De Zwitserse international heeft wel oren naar een afscheid aangezien hij met de komst van Dani Alves bij De Oude Dame op het tweede plan dreigt te raken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.