Transferdagboek 24/08: Balotelli, Fonte en Stambouli

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 24/08: Balotelli, Fonte en Stambouli

FC Sion, in het verleden nooit vies van een stunt, heeft zich gemengd in de strijd om Mario Balotelli. Menig Serie A-club werd in verband gebracht met de Italiaanse aanvaller. Liverpool is hem liever kwijt dan rijk. Maar Zwitserland lijkt dus de bestemming te worden van het enfant terrible. 'De gesprekken lopen', zegt voorzitter Christian Constantin in het Zwitserse Le Matin. Ook Everton staat te boek als mogelijke bestemming, zo meldden we al eerder in dit dagboek.

José Mourinho heeft zijn zinnen gezet op José Fonte. Southampton wil de 32-jarige verdediger niet laten gaan. De Portugese manager van Manchester United is bereid te wachten tot deadlineday. Volgens The Sun moet hij dat waarschijnlijk ook doen. Van de clubleiding heeft Mourinho gehoord dat er eerst een duurbetaalde speler moet vertrekken, voor er ruimte is voor Fonte.

Phil Jones had voor een beetje lucht kunnen zorgen bij Manchester United. Maar de 24-jarige verdediger wil op Old Trafford blijven. De toenadering van Arsenal en Stoke City is daarom tevergeefs gebleken.

Klaas-Jan Huntelaar krijgt volgens Bild en Sky Sports bij Schalke 04 twee nieuwe ploeggenoten. Die Königsblauen waren op zoek naar een defensieve middenvelder, en hebben er nu schijnbaar twee op de kop getikt. De Algerijnse international Nabil Bentaleb (21) komt op huurbasis van Tottenham Hotspur. Benjamin Stambouli (26) wordt voor zo'n acht miljoen euro overgenomen van Paris Saint-Germain. Voor hem ligt er een contract voor vier jaar klaar in Gelsenkirchen.

Manager Slaven Bilic van West Ham United hoopt zijn voorhoede binnenkort te versterken. Kandidaten daarvoor zijn Wilfried Bony van Manchester City en Simone Zaza van Juventus. Volgens Sky Sports wil de Engelse club de 27-jarige Bony tot de winterstop huren en heeft Zaza een aanbieding op zak. Bilic zit krap in de aanvallers. Hij kan de komende tijd wegens blessures geen beroep doen op André Ayew, Andy Carroll en Diafra Sakho. 'Bony is een interessante optie omdat we op zijn positie versterking kunnen gebruiken', vertelt Bilic.

West Ham krijgt wel concurrentie van Napoli in de strijd om Zaza. The London Evening Standard meldt dat de Italianen interesse hebben in de 25-jarige aanvaller als Manolo Gabbiadini naar Everton vertrekt. Napoli onderhandelt met de Engelse club over de verkoop van de aanvaller. Zaza ziet een overstap naar Napels wel zitten, aangezien hij het liefst in Italië blijft voetballen.

Paris Saint-Germain neemt tijdelijk afscheid van doelman Salvatore Sirigu. De 29-jarige Italiaan wordt volgens L'Équipe voor een jaar verhuurd aan Sevilla. Sirigu speelt sinds 2011 in Parijs en raakte afgelopen seizoen zijn basisplaats kwijt aan de Duitser Kevin Trapp, die vorige zomer overkwam van Eintracht Frankfurt.

RB Leipzig wil zich deze transferperiode nog versterken met drie spelers, waaronder middenvelder Christian Pulisic van Borussia Dortmund. Dat meldt BILD. De zeventienjarige Amerikaan staat in Dortmund nog tot de zomer van 2018 onder contract, maar kan niet rekenen op veel speeltijd. De Duitse grootmacht wil Pulisic het liefst verhuren, maar Leizpig heeft de voorkeur om het talent te kopen. Met nog een week te gaan in de transferperiode zal de Bundesliga-promovendus wel haast moeten maken bij het vinden van versterkingen.

Christian Pulisic kan naar RB Leipzig
Christian Pulisic kan naar RB Leipzig

Real Madrid gaat ervoor zorgen dat sterspeler Gareth Bale ook de komende jaren in de Spaanse hoofdstad speelt. De aanvaller is volgens Marca dicht bij het tekenen van een nieuw contract dat hem tot medio 2021 bindt aan De Koninklijke. Bale gaat naar verluidt zo'n vijftien miljoen euro per jaar verdienen, waarmee hij samen met aanvoerder Sergio Ramos de op één na best betaalde speler wordt. Cristiano Ronaldo, die volgens de Spaanse krant ook gaat verlengen, strijkt het hoogste salaris op bij Real. Naast Bale en Ronaldo gaat ook Martin Ødegaard een nieuw contract tekenen.

Cuco Martina volgt manager Ronald Koeman hoogstwaarschijnlijk naar Everton. Volgens Liverpool Echo is de Engelse club in verregaande onderhandelingen met de Nederlandse verdediger van Southampton. Koeman gaf vorige week aan dat hij een nieuwe rechtsback wil aantrekken om de concurrentie aan te gaan met Seamus Coleman. Martina werd vorige zomer door Koeman naar Southampton gehaald, maar nieuwe manager Claude Puel geeft de voorkeur aan Cédric Soares en Jérémy Pied.

We blijven nog even bij Everton. De Engelsen zijn volgens The Guardian bereid om 21 miljoen pond neer te tellen voor verdediger Lamine Koné van Sunderland. Manager David Moyes ziet het niet zitten om de Fransman te verkopen. Hij sloeg het bod af, maar het bestuur van Sunderland denkt nog over de grote transfersom na. 'Als we geen geschikte vervanger vinden, blijft Lamine wat mij betreft hier.'

Koeman blijft met Everton bezig op de transfermarkt. De Engelsen onderhandelen met Napoli-aanvaller Manolo Gabbiadini, maar Mino Raiola komt volgens SportItalia met een alternatief als de deal niet doorgaat. De zaakwaarnemer heeft Mario Balotelli (foto) aangeboden bij de The Toffees. De aanvaller mag van manager Jürgen Klopp vertrekken bij rivaal Liverpool, maar het blijkt lastig om een geschikte club voor de Italiaan te vinden. Chievo Verona wil Balotelli alleen huren als Liverpool het grootste deel van zijn salaris doorbetaalt. Koeman zoekt bij Everton nog naar een aanvaller.

Vindt Mario Balotelli een nieuwe club?
Vindt Mario Balotelli een nieuwe club?

Blaise Matuidi, ook een cliënt van Raiola, staat op het punt om Paris Saint-Germain te verruilen voor Juventus. L'Équipe meldt dat er een contract voor vier jaar klaarligt in Turijn voor de 29-jarige middenvelder. Juventus zou zo'n dertig miljoen euro betalen voor Matuidi, die nog twee jaar vastligt bij de kampioen van Frankrijk. Matuidi werd in 2011 naar Parijs gehaald. PSG betaalde destijds zo'n acht miljoen euro aan Saint-Étienne.

Pierre-Emerick Aubameyang speelt ook dit seizoen voor Borussia Dortmund. De aanvaller werd deze zomer gelinkt aan tal van Europese clubs, maar verzekert tegenover BILD dat een transfer niet aan de orde is. Daarnaast doet hij zijn beklag over de grote transfersommen die voor sommige spelers op tafel worden gelegd. 'Het gaat om steeds meer geld in het voetbal. Het is helaas soms als een huwelijk, er zijn vaak scheidingen. Maar ik kan verzekeren dat ik dit seizoen in Dortmund speel.' Aubameyang staat nog tot de zomer van 2020 onder contract bij Dortmund.

Wordt James Rodríguez de hoofdrolspeler in deze rubriek nu het aftellen richting Deadline Day is begonnen? Volgens The Sun bereidt Chelsea een bod van liefst zeventig miljoen euro voor op de 25-jarige Colombiaan die bij Real Madrid niet zeker is van een basisplaats. Eerder sloot trainer Zinedine Zidane van de Champions League-houder een transfer van Rodríguez uit, maar misschien is de Fransman van gedachten veranderd door de komeetachtige ontwikkeling van Marco Asensio.

We blijven nog even bij Chelsea, want de Londenaren zouden van plan zijn een bod van 35 miljoen euro uit te brengen op verdediger Alessio Romagnoli. The Guardian bericht dat de onderhandelingen woensdag officieel zullen beginnen. Chelsea-manager Antonio Conte wil deze maand sowieso nog een verdediger aantrekken, omdat hij de huidige bezetting van de defensie te mager vindt. De 21-jarige Romagnoli was afgelopen seizoen een onomstreden basisspeler bij AC Milan.

Isco verkiest Real Madrid boven Juventus
Isco verkiest Real Madrid boven Juventus

Juventus moet de komst van Isco (foto) uit het hoofd zetten. De 24-jarige spelmaker heeft volgens de krant AS  besloten om te blijven bij Real Madrid, hoewel hij geen vaste waarde is in het team van Zidane. Naar verluidt heeft de zaakwaarnemer van Isco van zijn cliënt zelfs de opdracht gekregen om een nieuw contract uit het vuur te slepen. De middenvelder ligt nu tot halverwege 2018 vast in Bernabéu.

Veel nieuws op keepersgebied dezer dagen bij Barcelona. De Catalanen hopen deze week niet alleen Jasper Cillessen te presenteren als opvolger van Claudio Bravo, maar ook het contract van Marc-André ter Stegen open te breken en te verlengen. De huidige verbintenis van de 24-jarige Duitser loopt in 2019 af en Barcelona zet in op een overeenkomst tot medio 2021. Ter Stegen kwam halverwege 2014 over van Borussia Mönchengladbach.

Christian Kabasele trekt de deur bij Watford mogelijk alweer achter zich dicht. De 25-jarige verdediger, die deze zomer voor acht miljoen euro overkwam van Racing Genk, zou hebben aangedrongen op een verhuur omdat hij geen uitzicht heeft op een basisplaats bij de Premier League-club. Het Nieuwsblad meldt dat Udinese een mogelijke bestemming is. Geen onlogische gedachte, aangezien Watford-eigenaar Giampaolo Pozzo het ook bij de Serie A-club voor het zeggen heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.