Transferdagboek 26/08: Rossi, Mancini en Pellegrini

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 26/08: Rossi, Mancini en Pellegrini

Celta de Vigo, de Europa League-tegenstander van Ajax, wil Fiorentina-spits Giuseppe Rossi huren, volgens Sky Sport Italia. De Italiaanse spits speelde vorig seizoen in de tweede seizoenshelft al op huurbasis in Spanje bij Levante, waar hij goed was voor zes treffers in zeventien competitieduels. Ook zijn voormalige club Villarreal, waar hij tussen de zomer van 2007 en januari 2013 onder contract stond, heeft interesse in Rossi, die nog tot 2017 onder contract staat in Florence.

Het Chinese Hebei China Fortune zou Roberto Mancini als hoofdtrainer willen halen, volgens het Italiaanse sportprogramma Sport Mediaset. De 51-jarige Italiaan zou de huidige coach Li Tie op moeten volgen bij de club uit Qinhuangdao, waar onder anderen Gervinho, Ezequiel Lavezzi en Gaël Kakuta (ex-Vitesse) onder contract staan. De laatste club van Mancini was Internazionale, waar hij deze zomer werd  vervangen door Frank de Boer. Manuel Pellegrini is ook een kandidaat voor de functie van oefenmeester bij Hebei China Fortuna, dat momenteel vijfde staat in de hoogste divisie van China. De 64-jarige Chileen had de afgelopen drie seizoenen de leiding over Manchester City, waar de Spanjaard Josep Guardiola het roer overnam.  

1 september nadert, waardoor de kans groot is dat we op korte termijn weten waar Mario Balotelli zijn loopbaan vervolgt. Zoals bekend mag de spits vertrekken bij Liverpool, maar het is nog niet zo dat de kandidaten voor de eindzege in de Champions League voor hem in de rij staan. Volgens de BBC heeft Olympique Nice in elk geval belangstelling getoond voor Balotelli, die eerder deze maand al sprak met FC Sion.

Liverpool is wellicht de volgende bestemming van Joe Hart. De 63-voudig Engels international heeft via tussenpersonen laten doorschemeren open te staan voor een overstap naar Anfield Road, zo meldt The Sun. Hart is bij Manchester City van zijn sokkel gevallen sinds het aantreden van Pep Guardiola, die eerder deze week Claudio Bravo aantrok.

Wellicht is ook Eliaquim Mangala niet lang meer te bewonderen in het Etihad Stadium. Volgens ESPN heeft Tottenham Hotspur geïnformeerd naar de 25-jarige verdediger die bij Manchester City met veel trompetgeschal werd binnengehaald, maar de verwachtingen nooit wist waar te maken. Als Mangala wordt aangetrokken, dan is Tottenham Hotspur bereid om Kevin Wimmer te verhuren.

In Madrid wordt opnieuw gespeculeerd over de toekomst van James Rodríguez. Dagblad AS  bericht dat de kans groot is dat de Colombiaanse spelmaker komend weekeinde in de wedstrijd tegen Celta de Vigo voor het laatst in actie komt voor Real Madrid. Zowel Chelsea als Arsenal zou een bod voorbereiden op de WK 2014-topscorer die onder Zinedine Zidane geen vaste waarde is in Bernabéu.

Directeur Albert Soler van Barcelona erkent in Catalaanse media dat zijn club nog altijd met Valencia onderhandelt over een transfer van Paco Alcácer. Geruchten dat een deal van tafel is zijn daarmee ontkracht. Barcelona zou Munir El Haddadi op huurbasis naar Valencia willen sturen als onderdeel van de transfer. De bijna 23-jarige Alcácer zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.