Transferdagboek 26/08: El Haddadi, Reus en Welbeck

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 26/08: El Haddadi, Reus en Welbeck

Topclubs die vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog een nieuwe spits willen halen kunnen de ervaren goalgetter Samuel Eto'o vergeten. Na veel speculaties en lang wachten heeft de Kameroener gekozen voor een verblijf bij Everton. Maar de clubs die zich willen versterken met een talentvolle spits voor een acceptabele prijs moeten contact zoeken met het management van Munir El Haddadi.

De achttienjarige aanvaller geldt als een van de grootste talenten van Barcelona, maar kan voor een bedrag van slechts twaalf miljoen euro worden overgenomen. In het contract van El Haddadi, die tijdens zijn debuut van afgelopen weekend tegen Elche (3-0) direct trefzeker was, is een clausule opgenomen dat hij voor dat bedrag tussentijds mag vertrekken. Een schijntje voor een speler die door menigeen de ‘Nieuwe Messi’ wordt genoemd. El Haddadi heeft in Barcelona nog een contract tot de zomer van 2017.

Ondanks de talrijke geruchten over een vertrek van Marco Reus, is trainer Jürgen Klopp er gerust op dat zijn sterspeler gewoon bij Borussia Dortmund blijft. De 25-jarige Duitser weigerde laatst om zijn nog tot de zomer van 2015 doorlopende contract te verlengen, waarmee de speler de roddels over een eventueel vertrek enkel maar voedde. De media doken op de situatie van Reus en publiceerden erop los: Arsenal, Liverpool, Manchester United, Atlético Madrid en Bayern München zouden allemaal hun interesse hebben getoond in de middenvelder. 'Ik heb een goed gevoel over de situatie van Marco', zei Klopp desondanks in een gesprek met Bild. 'Hij zal nog lange tijd voor Dortmund spelen.'

Arsenal-manager Arsène Wenger piekert na afgelopen weekend over de bezetting van de spitspositie bij de Londenaren. Zo viel Olivier Giroud vlak voor het laatste fluitsignaal in de wedstrijd Everton – Arsenal (2-2 gelijkspel) uit met een enkelblessure. De Londenaren vrezen dat ze de Franse spits minstens drie maanden moeten missen.

Wenger heeft daardoor nog enkel de beschikking over Alexis Sánchez, Joel Campbell, Yaya Sanogo en Lukas Podolski. Van laatstgenoemde wordt echter verwacht dat hij nog vertrekt, terwijl Sanogo nog steeds met hamstringklachten rondloopt. Arsenal kwam volgens verschillende Engelse media in de zoektocht naar een versterking uit bij Loïc Rémy (Queens Park Rangers) en Danny Welbeck (Manchester United).

Roman Abramovich heeft de opvolger van deze zomer vertrokken Samuel Eto'o op de korrel. Claudio Vigorelli, zaakwaarnemer van Mattia Destro, kon in gesprek met The Daily Star niet ontkennen dat de speler uit zijn stal voor een belangrijke beslissing staat. 'De markt is onvoorspelbaar, maar Chelsea en AC Milan zijn inderdaad geïnteresseerd', stuurde de belangenbehartiger aan op een vertrek van de 23-jarige Italiaan bij AS Roma. 'José Mourinho is gecharmeerd van hem.'

Danny Welbeck staat daarentegen niet alleen in de belangstelling van Arsenal. Ook Galatasaray heeft volgens het Turkse AMK interesse getoond in de Engelse international. Cesare Prandelli, sinds deze zomer trainer van de club uit Istanbul, zou Welbeck graag aan zijn selectie toevoegen, maar moet daar wel een kleine twintig miljoen euro voor vrijmaken. Manchester United is dan wel bereid om de spits te laten gaan, maar ziet daar dan wel een aardige transfersom voor tegemoet.

Met de komst van Diego Costa en de terugkeer van Didier Drogba ziet de toekomst van Fernando Torres er bij Chelsea allerminst rooskleurig uit. De Spanjaard werd voor de wedstrijd tegen Leicester City door manager José Mourinho zelfs uit de wedstrijdselectie gelaten. AC Milan wilde volgens verschillende Italiaanse media beide partijen een oplossing bieden en bood aan om El Niño een jaar te huren. Torres zelf wil daar niets van weten. De spits lijkt alleen geïnteresseerd in een definitief vertrek uit Londen, terwijl Milan geen dertig miljoen euro overheeft voor de dertigjarige aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.