Transferdagboek 25/08: Di María, Eto'o, Podolski, Guarín

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 25/08: Di María, Eto'o, Podolski, Guarín

Terwijl BBC zojuist melding heeft gemaakt van een akkoord tussen Real Madrid en Manchester United over de transfer van Ángel di María, die een Engels recordbedrag van 75 miljoen euro moet kosten, heeft Everton opmerkelijk genoeg de beste papieren om Samuel Eto'o  binnen te hengelen. De Kameroense spits staat in de belangstelling van een hele keur aan Europese clubs, maar zou deze week een tweejarig contract met The Toffees tekenen.

Net als Everton lijkt ook VfL Wolfsburg hard op weg aan het langste eind te trekken. De Duitse subtopper viste al meerdere keren achter het net in de poging een topspits (Divock Origi, Álvaro Morata, Mario Mandzukic, Josip Drmic, Romelu Lukaku) te strikken, maar lijkt met Lukas Podolski (zie ook verderop in dit dagboek) nu toch de gewenste versterking te krijgen. Zijn zaakwaarnemer zegt in Italiaanse media immers dat hij van Juventus en Napoli nog helemaal niks heeft vernomen, terwijl de geruchten van een terugkeer van Poldi naar Duitsland steeds hardnekkiger worden.

Bovendien speelt mee dat Arsenal de komst van Luiz Gustavo wel ziet zitten. De vraag is echter of Wolfsburg daaraan wil meewerken, dus is het voor Arsène Wenger niet onverstandig zijn horizon te verbreden op zoek naar een extra middenvelder. Wellicht dat zijn oog dan op Fredy Guarín valt, want de 27-jarige Colombiaan staat bij Internazionale op de transferlijst voor zestien miljoen euro. Zenit Sint-Petersburg leek zijn bestemming te worden, maar André Villas-Boas heeft die verhalen nu ontkracht.

Desondanks dendert de transfercarrousel onverminderd door. Zo is de verwachting dat ook Mehdi Benatia zich een van de komende dagen speler van Bayern München mag noemen. Het gemis van de Marokkaanse verdediger zal AS Roma zwaar vallen, maar de vice-kampioen zit zelf ook niet stil. Er zou zelfs al een akkoord met Lille zijn om Marko Basa voor vier miljoen euro te herenigen met trainer Rudi Garcia (ex-Lille).

Mattia Destro weet als Italiaanse international al wat het is om Mario Balotelli af te lossen. Is hij binnenkort de nieuwe spits van AC Milan?
Mattia Destro weet als Italiaanse international al wat het is om Mario Balotelli af te lossen. Is hij binnenkort de nieuwe spits van AC Milan?

Roma moet echter vrezen dat de exodus daarmee nog niet stopt, want AC Milan zal spoedig in actie komen om het vertrek van Balotelli op te vangen. Mattia Destro is volgens Italiaanse media kandidaat nummer één om dat te doen, maar hij kost liefst 25 miljoen euro. Dergelijke bedragen gaan de Rossoneri niet betalen. Meer voor de hand ligt dat Destro eerst op huurbasis overkomt en dat er tegelijkertijd een optie tot koop van zeventien miljoen euro wordt opgenomen in de deal. Om Destro te kunnen betalen, zou Alessio Cerci (Torino) niet langer prioriteit hebben in Milaan.

Wat Milan voor ogen heeft, is ook ongeveer wat Juventus van plan is. De club wil de voorhoede versterken met Xherdan Shaqiri. De Zwitserse buitenspeler is door de aanwezigheid van Arjen Robben en Franck Ribéry nog altijd geen basisspeler bij Bayern München, maar is juist daarom uiterst geliefd op de transfermarkt. Roma en Arsenal zouden eveneens interesse hebben, maar Juve gaat aan kop in de onderhandelingen. Bayern zou 2,5 miljoen euro krijgen voor een tijdelijke transfer, waarna Shaqiri volgend jaar definitief overkomt voor vijftien miljoen.  

Dergelijke bedragen zijn absoluut niet voldoende om met Fiorentina zaken te doen. De Toscaanse Serie A-club heeft met Juan Cuadrado een speler in de gelederen die minimaal het dubbele kost. Barcelona weet dat, maar wil desondanks een poging gaan wagen om de Colombiaanse vleugelspeler uit Florence weg te kapen. Dat alles met het oog op het transferverbod dat na het sluiten van deze transferperiode ingaat. Wil het plan slagen, dan zal de clubleiding wél een manier moeten vinden om Fiorentina ervan te overtuigen dat veertig miljoen euro toch echt te veel is voor Cuadrado.

Hoe ver zou Ronald Koeman willen gaan om Andros Townsend naar het St. Mary's Stadium te halen?
Hoe ver zou Ronald Koeman willen gaan om Andros Townsend naar het St. Mary's Stadium te halen?

Tottenham Hotspur en Southampton zijn ook al twee van die clubs die elkaar maar niet kunnen vinden op de spelersmarkt. Dat The Spurs Morgan Schneiderlin willen en de club van Ronald Koeman op haar beurt gecharmeerd is van Andros Townsend zou toch moeten kunnen leiden tot een deal die leidt tot wederzijdse tevredenheid, maar niets is minder waar. Omdat Koeman zijn Franse middenvelder niet wil laten gaan, is de club van voormalig Southampton-manager Mauricio Pochettino absoluut niet van plan Townsend wél te verkopen.

Net als Schneiderlin wilde ook Sami Khedira van club wisselen, maar Real Madrid heeft de Duitse wereldkampioen inmiddels toch overtuigd van een langer verblijf. Toch valt er wel degelijk nog wat te shoppen in de Spaanse hoofdstad. AS meldt dat Asier Illarramendi, vorig jaar nog dertig miljoen euro waard, door de hevige concurrentie mag worden verhuurd. Khedira zou meer indruk maken op het trainingsveld en bovendien goed liggen bij zijn ploeggenoten. Athletic de Bilbao zou willen profiteren van de situatie en Illarramendi, opgeleid bij streekgenoot Real Sociedad, willen terughalen naar Baskenland.

Het lijkt er nu écht op dat de tijd van Toby Alderweireld bij Atlético Madrid erop zit. De ex-Ajacied werd sinds zijn transfer naar Madrid nooit een vaste waarde bij de regerend landskampioen van Spanje en mag na één seizoen alweer vertrekken. De Belg werd al in verband gebracht met Southampton en Arsenal, dat in hem de vervanger ziet van landgenoot Thomas Vermaelen, en nu heeft ook Atlético-trainer Diego Simeone laten doorschemeren dat Alderweireld vertrekt. 'Hij is nog altijd speler van Atlético, maar de clubleiding heeft me laten weten dat hij mogelijk vertrekt', aldus de Argentijn.

Everton hengelde deze zomer onder anderen Romelu Lukaku en Christian Atsu binnen, maar is nog niet klaar met het het halen van aanvallende versterkingen. Bij The Toffees is namelijk verheugd gereageerd op het bericht dat Danny Welbeck mag vertrekken bij Manchester United. Hij staat echter ook in de belangstelling van Hull City, Arsenal, Tottenham Hotspur en Sunderland, terwijl Everton dus ook nog op Samuel Eto'o mikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.