Transferdagboek 24/08: Di María, Van Ginkel en Benatia

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 24/08: Di María, Van Ginkel en Benatia

Engelse media zijn er steeds meer van overtuigd dat Ángel di María dé grote zomeraankoop van Louis van Gaal bij Manchester United wordt. Carlo Ancelotti, zijn huidige trainer bij Real Madrid, heeft zich al bij zijn vertrek neergelegd. 'Het is nog niet officieel, maar hij is dicht bij een transfer. We hebben hem bedankt voor alles wat hij voor ons gedaan heeft. Madrid heeft alles uit de kast gehaald om hem te behouden, maar zijn besluit is anders.'

Hoewel op het laatste moment stadgenoot Manchester City nog roet in het eten dreigde te gooien, lijkt niemand in Engeland er meer aan te twijfelen dat Di María naar United gaat. Alleen over het transferbedrag zijn de journalisten het niet eens. Waar de Argentijn volgens Sky Sports circa tachtig miljoen euro moet opbrengen, spreekt de BBC van een transferbedrag van ruim negentig miljoen. Wat in ieder geval duidelijk is, voor Di María moet United diep in de buidel tasten.

Overigens wilde Van Gaal na afloop van het 1-1 gelijkspel bij Sunderland niet ingaan op de naderende deal. 'De club moet dat bekend maken. Wanneer het de juiste tijd is, dan zullen we hierover naar buiten treden. Of ik Di María een goede speler vind? Ja, maar dat vind ik ook van Lionel Messi. Ik ben fan van veel spelers, maar die kan ik niet allemaal naar United halen.'

Eerder deze week werd hij al gelinkt aan AC Milan, maar de Sunday Mirror weet nu een andere Italiaanse club aan Marco van Ginkel te koppelen. Volgens het Engelse tabloid vertrekt Van Ginkel op huurbasis naar Lazio, waar ook Stefan de Vrij onder contract staat. De vraag is of dat er daadwerkelijk van komt, want manager José Mourinho sprak onlangs nog het vertrouwen uit in de 21-jarige Nederlander.

Het lijkt er steeds meer op dat Mehdi Benatia gaat tekenen voor Bayern München en dus is AS Roma op zoek naar een vervanger. Volgens Italiaanse media is daarvoor de Griekse mandekker Kostas Manolas in beeld. Overigens moeten er tussen Bayern en Roma nog wel wat plooien glad gestreken worden. De Duitse topclub biedt namelijk 24 miljoen plus twee miljoen aan bonussen voor de verdediger, terwijl de Romeinen minimaal dertig miljoen verlangen.

Met het aanstaande vertrek van Di María is de deur voor een transfer van Sami Khedira plots dicht. 'Hij is gelukkig hier en blijft. Het probleem is opgelost', stelt Ancelotti. Vrijdag meldde de Italiaanse coach nog dat Khedira mocht vertrekken, maar hij is dus van gedachten veranderd. De Duitse middenvelder werd de afgelopen tijd gelinkt aan een transfer naar Arsenal.

Overigens valt de naam van Daley Blind ook nog steeds in de Engelse media. De middenvelder annex verdediger van Ajax wordt de hele zomer al gelinkt aan Manchester United, al is er nog steeds geen sprake van witte rook. Meest opvallende bericht kwam van ESPN. Volgens de televisiezender wil United zowel Blind als Nigel de Jong strikken. De middenvelder van AC Milan moet samen met Blind voor rust zorgen in het spel van The Red Devils.

We blijven in Engeland, waar Arsenal naarstig op zoek is naar een geschikte vervanger voor de naar Barcelona vertrokken Thomas Vermaelen. In die zoektocht valt ook de naam van zijn landgenoot Toby Alderweireld, die net als Vermaelen een verleden bij Ajax heeft. In Londen moet de verdediger van Atlético Madrid de laatste lijn komen versterken. In Madrid komt Alderweireld amper aan spelen toe. Of dat in Londen wel het geval is valt te betwijfelen aangezien manager Arsène Wenger doorgaans kiest voor Per Mertesacker en Laurent Koscielny in de as.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.