Transferdagboek 26/08: Alex Song, De Guzman & Santa Cruz

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 26/08: Alex Song, De Guzman & Santa Cruz

De zoektocht van AC Milan naar een nieuwe middenvelder zorgt ervoor dat de Rossoneri met de ene na de andere speler in verband worden gebracht. Eerder passeerden al de namen Axel Witsel, João Moutinho (zie onderin) en Roberto Soriano, woensdag stelt Kicker dat de club van Nigel de Jong zich bij Bayern München heeft gemeld om Pierre-Emil Højbjerg te huren. De twintigjarige Deen mag elders ervaring opdoen. Ook FC Augsburg en Bayer Leverkusen hebben interesse.

Een andere optie is volgens Corriere dello Sport om Alex Song tijdelijk over te nemen van Barcelona. De Kameroense middenvelder zou eindelijk de definitieve overgang naar West Ham United maken, maar door de enkelblessure van de 27-jarige controleur komt het vooralsnog niet van een transfer. Pas als Song weer fit is willen The Hammers hem inlijven. Dat biedt kansen voor Milan, al zou Barça dan wel opnieuw akkoord moeten gaan met een verhuur.

Verhuren is ook wat Napoli met Jonathan De Guzman wil doen. De Oranje-international leek eerst op weg naar Olympique Marseille, maar na het plotselinge vertrek van trainer Marcelo Bielsa was die transfer van de baan. Vervolgens bleek dat zowel het Sunderland van manager Dick Advocaat als Bournemouth serieuze interesse had. Volgens Fabio Parisi, die in Italiaanse media wordt opgevoerd als De Guzmans zaakwaarnemer, komt de huurdeal met Sunderland spoedig rond.

Ook Málaga kan op korte termijn een nieuwe speler verwelkomen: Roque Santa Cruz. De 34-jarige spits is een oude bekende van de Andalusiërs. Begin dit jaar vertrok hij immers naar het Mexicaanse Cruz Azul. Daar kwam de Paraguayaanse aanvaller afgelopen seizoen tot vier goals in tien competitieduels, toch staat de ex-speler van Bayern München nu op het punt terug te keren bij Málaga, waar hij ploeggenoot wordt van Nordin Amrabat en Adnane Tighadouini.

Nordin Amrabat krijgt in Málaga mogelijk weer gezelschap van Roque Santa Cruz.
Nordin Amrabat krijgt in Málaga mogelijk weer gezelschap van Roque Santa Cruz.

Barcelona was aanvankelijk niet van plan de transfermarkt op te gaan om het vertrek van Pedro naar Chelsea op te vangen, maar volgens Sport is de clubleiding van gedachten veranderd. Om de aanval in januari - als het transferverbod is opgeheven - op kracht te brengen, wil Barça klaarblijkelijk de plannen van Everton dwarsbomen.  Een bod van The Toffees ter waarde van 25 miljoen euro op Dinamo Kiev-vleugelspits Andriy Yarmolenko is al geaccepteerd. De Catalanen denken met vijf miljoen euro minder ook een kans te maken, omdat Yarmolenko in dat geval de rest van het jaar nog in Oekraïne blijft voetballen.

Het Spaanse radiostation Cadena SER stelt dat Barcelona daarmee nog niet is uitgewinkeld. Na de uitschakeling van AS Monaco in de play-offs van de Champions League denkt de kampioen van Spanje Anthony Martial voor twintig miljoen euro te kunnen wegkapen uit het prinsdom. De negentienjarige spits zou de tweede basisspeler zijn die nog voor het sluiten van de transfermarkt uit Monaco vertrekt. Trainer Laurent Blanc bevestigde woensdag al dat Paris Saint-Germain op het punt staat Layvin Kurzawa voor 25 miljoen euro over te nemen van Monaco.

Sevilla moet er rekening mee houden dat het Grzegorz Krychowiak kwijtraakt aan Arsenal. The Gunners zouden volgens geruchten in de Britse pers een bod van 21 miljoen euro hebben uitgebracht op de Poolse controleur, maar Sevilla gaat alleen akkoord als clubs de gelimiteerde transfersom van 25 miljoen euro in het contract van de 25-jarige international betalen. En zelfs dan is het nog de vraag of Krychowiak de ploeg van manager Arsène Wenger komt versterken. Hij zou liever in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán blijven.

Ook Jakub Blaszczykowski kan terecht in de Premier League. In tegenstelling tot zijn landgenoot bij Sevilla kan de 29-jarige vleugelspits bij Borussia Dortmund niet langer op een basisplaats rekenen. Desondanks zouden Arsenal, Liverpool én Manchester United interesse hebben, zo schrijft TalkSport. Elders in Duitsland lijkt Heung Min-Son Bayer Leverkusen te verlaten. Duitse media weten dat de Zuid-Koreaanse aanvaller de laatste training van Bayer Leverkusen voorafgaand aan het Champions League-duel met Lazio heeft gemist, om voor dertig miljoen naar Tottenham Hotspur te verkassen.

Grzegorz Krychowiak en Jakub Blaszczykowski genieten allebei interesse vanuit de Premier League.
Grzegorz Krychowiak en Jakub Blaszczykowski genieten allebei interesse vanuit de Premier League.

Víctor Valdés is persona non grata bij Manchester United na een aanvaring met manager Louis van Gaal en mag na een half seizoen vertrekken bij de Premier League-club. Volgens Sky Sports haalt Besiktas de Spaanse doelman naar Turkije. De toekomst van Lucas Leiva ligt volgens het Engelse medium dan weer niet in Istanbul. Besiktas was geïnteresseerd in de Liverpool-middenvelder, maar volgens de president van de Turkse club is de interesse verleden tijd.

Arsenal-supporters hoopten lange tijd Karim Benzema te kunnen verwelkomen in het Emirates Stadium, maar moeten het volgens Britse media waarschijnlijk doen met Aleksandr Kokorin. De 24-jarige aanvaller van Dinamo Moskou wordt in verband gebracht met een overgang naar The Gunners. De Rus zou ruim achttien miljoen euro moeten kosten. Edinson Cavani is ook nog steeds in beeld om de spitspositie bij Arsenal in te vullen.

Volgens Sky Sports Italia hebben Tottenham Hotspur en Internazionale een akkoord bereikt over een transfer van Erik Lamela. De buitenspeler maakte twee seizoenen geleden zijn entree op White Hart Lane en wist in Londen de verwachten die gekoppeld waren aan zijn prijskaartje van dertig miljoen euro nooit volledig waar te maken. De deal gaat overigens alleen door als de Nerazzurri Ivan Perisic niet naar Milaan weten te halen, de Kroaat van VfL Wolfsburg is nog altijd eerste keus.

'We zijn in gesprek met Inter. Ik kan bevestigen dat de geruchten waar zijn en dat de interesse voor Erik serieus is. We wachten op ontwikkelingen in de komende dagen. Het spel in Italië past waarschijnlijk beter bij zijn karakter. Hij had het erg goed naar zijn zin in de Serie A en kende twee uitstekende jaren bij AS Roma, aldus vader José Lamela in gesprek met La Gazzetta dello Sport. De 23-jarige Argentijn speelde tussen 2011 en 2013 bij Roma en verkaste vervolgens naar Spurs.

Lamela krijgt in de Italiaanse modestad mogelijk gezelschap van João Moutinho. De Portugese middenvelder staat in de interesse van stadgenoot AC Milan. Dat had ook Asier Illarramendi op het oog, maar de Spaanse middenvelder is teruggekeerd naar Real Sociedad. Moutinho greep met AS Monaco dinsdagavond naast Champions League-voetbal door over twee wedstrijden onderuit te gaan tegen Valencia (4-3 verlies). Milan deed eerder deze zomer zaken met de Monegasken door Stephan El Shaarawy aan de Ligue 1-club te verhuren.

Niet alleen Illarramendi lijkt Real Madrid achter zich te laten. Ook ploeggenoot Lucas Silva is op weg naar de uitgang. Dinsdag meldden we al dat Olympique Marseille interesse heeft in een huurperiode en AS voegt daar de namen van Arsenal, Southampton, Manchester United en Chelsea aan toe. Volgens de Spaanse krant leidt de Ligue 1-club nog altijd de race om de handtekening van de 22-jarige Braziliaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.