Transferdagboek 21/08: Griezmann, De Guzman en Douglas

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 21/08: Griezmann, De Guzman en Douglas

Louis van Gaal greep mis met Pedro (naar Chelsea) maar heeft volgens The Daily Mail in Spanje een alternatief gezien bij Atlético Madrid; Antoine Griezmann. De tweets van zijn broer Theo over Manchester United deden de rest. Al is de vraag of United bereid is bijna tachtig miljoen euro (de vastgestelde afkoopsom) neer te leggen voor de Franse aanvaller, die ook op de positie van Memphis Depay speelt.

Sunderland en Napoli hebben elkaar gevonden, zo wordt gemeld in Italië en Engeland. Maar of Jonathan De Guzman daadwerkelijk onder de hoede komt van Dick Advocaat is de vraag. De middenvelder heeft volgens La Gazzetta dello Sport namelijk 48 uur bedenktijd gevraagd en daarbij neigen naar nee zeggen. De Guzman zou namelijk zijn hoop nog hebben gevestigd op Olympique Marseille als nieuwe standplaats.

Dante wil ondanks zijn verwachte reserverol naar eigen zeggen niet weg bij Bayern München. 'Er heeft zich niemand bij ons gemeld', zei zijn zaakwaarnemer desgevraagd. Toch is de naam van de Braziliaan gevallen bij Bayer Leverkusen, dat op zoek is naar defensieve versterking na het geblesseerd afhaken van Ömer Toprak.

Het salaris (zes miljoen per jaar) kan een obstakel worden. Daarom bekijkt Leverkusen meer opties. Douglas, die twee jaar geleden van FC Twente naar Dinamo Moskou verhuisde, is volgens Russische media ook op de radar van de Duitse club verschenen.

Maar er zijn schijnbaar kapers op de kust voor de Braziliaan met een Nederlandse paspoort. VfB Stuttgart en Hertha BSC zouden inmiddels ook interesse hebben in Douglas (27), die in de Russische hoofdstad nog een contract tot medio 2016 heeft.

De transfer van Pedro naar Chelsea maakt niet alleen in Manchester veel los, de komst van de Barcelona-aanvaller zou ook tot gevolg hebben dat Willian mag vertrekken van Stamford Bridge. Hoewel manager José Mourinho gecharmeerd is van de Braziliaan schijnt de 27-jarige dribbelaar te zijn aangeboden bij Bayern München en Paris Saint-Germain. Vooral Der Rekordmeister zou wel eens kunnen toehappen. Ondanks het aantrekken van Douglas Costa kan coach Pep Guardiola nog wel een vleugelspits gebruiken.

VfL Wolfsburg is blijkbaar eveneens nog op zoek naar versterking voor de flanken, want het Duitse Sky Sports heeft vrijdagochtend gemeld dat Quincy Promes in beeld is om ploeggenoot te worden van Bas Dost bij de winnaar van de Duitse beker en Super Cup. De 23-jarige aanvaller kon door zijn goede prestaties bij Spartak Moskou, waarvoor hij in 34 officiële duels 15 keer scorode, ook al rekenen op belangstelling van Valencia en Juventus. Tot een transfer van de Oranje-international heeft het nog niet geleid.

Trainer Rafael Benítez had bij de directie van Real Madrid naar verluidt ook gevraagd om een nieuwe aanvaller, maar de Spaanse coach heeft volgens Marca nul op rekest gekregen. De directie van De Koninklijke vindt dat Benítez met Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Karim Benzema genoeg garantie voor doelpunten in zijn selectie heeft. Van de komst van een nieuwe nummer 9 naar Estadio Santiago Bernabéu zal daarom geen sprake zijn. Daarmee wil de clubleiding voorkomen dat de ontwikkeling van Jesé Rodríguez stagneert.

Dick Advocaat heeft net als zijn Spaanse collega behoefte aan een extra spits. De gebeden van de Sunderland-manager worden waarschijnlijk wél verhoord. De The Black Cats zijn een van de clubs die de verrichtingen van Alexandre Pato volgen. De 25-jarige Braziliaan is na een sterke periode bij São Paulo, waarvoor hij in zeventien competitieduels dit jaar al acht keer scoorde, van plan terug te keren naar Europa. Zijn eigenlijke werkgever Corinthians, door wie Pato nu is verhuurd, heeft nog geen concreet bod ontvangen maar staat open voor een transfer.

Behalve aanvallers zijn ook linksbacks deze zomer erg in trek op de Europese markt. Zo is AS Roma nog altijd bezig met het aantrekken van Lucas Digne. Paris Saint-Germain werkt volgens Italiaanse media echter pas mee als het zelf een vervanger voor de Fransman heeft. Waarschijnlijk gaat het om AS Monaco-verdediger Layvin Kurzawa, al gaat nu ook het gerucht dat PSG met Sampdoria strijdt om Lorient-linkspoot Raphael Guerreiro. De Franse kampioen zal wel snel moeten handelen, want als Roma niet vóór zondag duidelijkheid heeft schakelt het over op Sead Kolasinac (Schalke 04).

De komst van Mateo Kovacic naar Real Madrid kan weleens nadelig uitpakken voor Casemiro. De Braziliaanse middenvelder wordt door Spaanse media gelinkt aan een vertrek bij De Koninlijke. Juventus zou al geïnformeerd hebben naar de 23-jarige middenvelder, die het afgelopen seizoen doorbracht bij FC Porto en tot nu toe pas dertien competitieduels speelde voor Real Madrid.

Een nieuwe aflevering in de transfersoap rondom John Stones van Everton, die al tijden op het verlanglijstje staat van Chelsea. De 21-jarige verdediger is het zat dat Everton biedingen van Chelsea blijft afwijzen en gaat volgens The Sun deze week nog een formeel transferverzoek indienen bij zijn club.

Chelsea wordt veelvuldig genoemd in de transferkaternen van Engelse tabloids. De club gaat naar verluidt ook nog een poging wagen om Paul Pogba over te nemen van Juventus. De Engelse kampioen zou bereid zijn meer dan zestig miljoen euro te betalen voor de Franse middenvelder.

Dan naar China. Het avontuur in het Verre Oosten van Alberto Gilardino lijkt voorbij. De spits van Guangzhou Evergrande heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Palermo en verwacht dat zijn Chinese club snel instemt met een bod van de Siciliaanse club. Het afgelopen seizoen werd Gilardino al uitgeleend aan Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.