Transferdagboek 25/08: Adebayor, Boussoufa & Witsel

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 25/08: Adebayor, Boussoufa & Witsel

Emmanuel Adebayor wordt in verband gebracht met een vertrek naar West Ham United. De 31-jarige spits uit Togo is overbodig geraakt bij Tottenham Hotspur en daar spelen The Hammers nu op in, volgens The Mirror. West Ham hoopt namelijk dat de huidige werkgever van Adebayor een niet gering deel van het salaris voor zijn rekening neemt, bij een eventuele verhuurconstructie. De komst van een aanvaller is overigens wel noodzakelijk geworden voor West Ham, nu Enner Valencia, Mauro Zárate en Andy Carroll (voor langere tijd) in de ziekenboeg vertoeven.

Anderlecht-supporters lijken een oude bekende in de armen te mogen sluiten. De gesprekken tussen Mbark Boussoufa (31) en zijn voormalige werkgever bevinden zich volgens Het Nieuwsblad in de afrondende fase. De Marokkaans-Nederlandse middenvelder staat momenteel nog onder contract bij Lokomotiv Moskou, maar er lijkt een akkoord over een transfersom van naar verluidt anderhalf miljoen euro in de maak.

Ook nu Mario Balotelli op het punt staat een handtekening te zetten onder een huurovereenkomst met AC Milan is de vervallen grootmacht volgens Italiaanse kranten nog niet uitgewinkeld. Zo zou Milan bereid zijn het bod op Axel Witsel van Zenit Sint-Petersburg te verbeteren van 25 naar 30 miljoen euro. Het verhaal gaat echter ook dat Silvio Berlusconi na de 2-0 nederlaag bij Fiorentina zo woest is dat hij weigert nog meer geld te investeren. De onderhandelingen met Sampdoria over Roberto Soriano zijn volgens Corriere della Sera daarom gestaakt.

Real Madrid heeft door de komst van Mateo Kovacic juist een overschot aan middenvelders. Casemiro werd eerder daarom al gelinkt aan Juventus, nu schrijft Marca dat diens landgenoot Lucas Silva zal worden verhuurd aan Olympique Marseille, dat onlangs voormalig Real-vedette Míchel aanstelde als trainer. Tegelijkertijd stelt AS dat De Koninklijke ook Fábio Coentrão naar Frankrijk laat gaan. Paris Saint-Germain wil de Portugese back huren als antwoord op het naderende vertrek van Lucas Digne naar AS Roma. Layvin Kurzawa (AS Monaco) is immers te duur: 25 miljoen euro.

Dat is ook het prijskaartje dat de Monegasken hebben geplakt op het kale hoofd van Aymen Abdennour. Door de banden van zowel Monaco als Valencia met superagent Jorge Mendes is dat bedrag in het geval van de Tunesische verdediger geen obstakel voor een transfer. Zodra de Mendes-derby in de play-offs van de Champions League tussen de twee clubs voorbij is – de return staat voor dinsdagavond op het programma – moet de overgang van Abdennour naar Valencia worden beklonken. Daardoor vissen clubs als Bayern München en Juventus achter het net.

En vooral Bayern zit momenteel toch al niet ruim in de verdedigers, door de blessures van Holger Badstuber en Mehdi Benatia en de rode kaart van Jérôme Boateng tegen 1899 Hoffenheim. Desondanks weet de Wolfsburger Allgemeine Zeitung dat Dante nog voor de transferdeadline zal verhuizen van München naar Wolfsburg. Niet voordat de Braziliaanse bankzitter zaterdag tegen Bayer Leverkusen zijn laatste wedstrijd voor Der Rekordmeister heeft gespeeld wegens de personele problemen in de selectie van de kampioen van Duitsland.

Als de voortekenen niet bedriegen ligt ook de toekomst van Ola Toivonen in de Bundesliga. L'Equipe meldt dat de Zweedse ex-PSV'er na anderhalf jaar alweer mag vertrekken bij Stade Rennes. Meest waarschijnlijke bestemming van de 29-jarige aanvaller is FSV Mainz 05, al werden ook Bayer Leverkusen en Galatasaray in verband gebracht met de man die sinds januari 2014 vijftien keer scoorde voor de Franse club in 54 officiële wedstrijden. De Franse sportkrant is echter tamelijk stellig: na Malmö FF en PSV wordt Mainz de volgende club van Toivonen.

Nu de transferdeadline nadert lijkt niets meer te gek voor de op hol geslagen voetbalwereld. Zo blijft het Braziliaanse Globo Esporte volhouden dat Manchester United Neymar op de korrel heeft. Om het nog wat bonter te maken zou de club van Louis van Gaal bereid zijn de gelimiteerde afkoopsom van 190 miljoen euro aan Barcelona over te maken. De totale kosten van de sprookjestransfer zouden alles bij elkaar 325 miljoen euro bedragen. Neymar zelf moet immers ook wat verdienen. Barça-voorzitter Josep María Bartomeu verwijst het gerucht naar het rijk der fabelen. 'Neymar blijft hier tot zijn pensioen.'

United was nog weinig succesvol op de transfermarkt. Zo kaapte stadgenoot City Nicolás Otamendi voor de neus van The Red Devils weg. Duitse media schrijven nu dat United op zijn beurt hoopt op het laatste moment Kevin De Bruyne nog te bewegen tot een verhuizing naar Old Trafford. Van Gaal kan immers nog wel een nummer 10 gebruiken. United denkt kans te maken door 75 miljoen euro te bieden, al denken ze daar in België anders over. Journalist Stephane Pauwels weet dat De Bruyne in het vliegtuig zit op weg naar The Citizens, waarmee hij maandag een akkoord bereikte.

Om het naderende vertrek van De Bruyne op te vangen zou VfL Wolfsburg nog voor het sluiten van de markt Dennis Praet van Anderlecht willen overnemen. De 21-jarige middenvelder zou tien miljoen euro moeten kosten. En als Praet niet komt, is Hakim Ziyech (FC Twente) een belangrijke kandidaat, zoals Voetbal International zelf ook al meldde. Bovendien is Wolfsburg niet van plan om na De Bruyne ook Ivan Perisic te laten gaan. Internazionale moet zich daarom op alternatieven richten.

Er is deze zomer veel te doen om de transfer van Kevin De Bruyne en Ivan Perisic (rechts).
Er is deze zomer veel te doen om de transfer van Kevin De Bruyne en Ivan Perisic (rechts).

Het belangrijkste alternatief luistert naar de naam Ezequiel Lavezzi. De zaakwaarnemer van de Argentijn, die bij Paris Saint-Germain overbodig dreigt te worden door de komst van Angel di María, is al in Milaan gesignaleerd. De Franse kampioen zou genoegen nemen met een transfersom van twaalf miljoen euro. Zoals gewoonlijk deze zomer wil Inter pas zakendoen als het spelers eerst kan huren, met een verplichte optie tot koop. Datzelfde geldt voor de deal met Tottenham Hotspur over Lavezzi's landgenoot Erik Lamela, die volgens Tuttosport in de maak is.

De vraag is of Lavezzi er niet beter aan doet om in Parijs te blijven. The Mirror schrijft dinsdag dat Arsenal na de afzegging van Karim Benzema hoopt dat er met PSG nog valt te praten over een last-minute transfer van Edinson Cavani. De Uruguayaanse spits mag eigenlijk niet weg, maar Benzema heeft Arsenal-manager Arsène Wenger tot wanhoop gedreven door via Twitter te melden dat hij niet naar The Gunners wil. 'Voor al die clowns die mijn fans dingen willen doen geloven: dit hier is mijn thuis!' om af te sluiten met de hashtag 'Hala Madrid, en verder niets'.

Wanhoop heeft zich schijnbaar ook meester gemaakt van José Mourinho, nadat hij Chelsea in de eerste drie speelronden al vijf punten zag verspelen. De Portugees uitte afgelopen weekend openlijk zijn onvrede over het spel van Nemanja Matic en Cesc Fabregas, vorig seizoen nog steunpilaren in het kampioenselftal van The Blues. The Evening Standard blijft daarom volhouden dat Chelsea probeert Paul Pogba voor 95 miljoen euro over te nemen van Juventus, ook al heeft de kampioen van Italië al meerdere malen laten weten Pogba niet te laten gaan.

Trainer Massimiliano Allegri heeft door blessures van Sami Khedria en Claudio Marchisio immers al zo weinig middenvelders tot zijn beschikking. Het verklaart wellicht waarom in Italië het gerucht opduikt dat De Oude Dame Riccardo Montolivo wil oppikken bij AC Milan. Allegri kent de dertigjarige Italiaan nog van zijn tijd bij Milan, al denkt Tuttosport dat het aantrekken van de spelmaker geen prioriteit geniet. Juve is immers al tijden bezig met het aantrekken van een nummer 10. De onderhandelingen met Schalke 04 over Julian Draxler komen echter maar niet tot een afronding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.