Nederland neemt het alleen tegen Brazilië op voor organisatie vrouwen-WK

Reacties

Brazilië is voor Nederland de enige overgebleven concurrent voor de organisatie van het WK voor vrouwen in 2027. De Verenigde Staten en Mexico trokken hun bid officieel in, waardoor er slechts twee partijen over zijn. Volgende maand wordt duidelijk wie met de eer aan de haal gaat.

Nederland neemt het alleen tegen Brazilië op voor organisatie vrouwen-WK
© Pro Shots

Al op 24 april 2023 maakte de FIFA bekend dat Nederland interesse had om het WK over drie jaar te organiseren. De KNVB legde samen met België en Duitsland een bid op tafel. Brazilië meldde zich ook in april vorig jaar, net als Zuid-Afrika en het gezamenlijke bid van Mexico en de Verenigde Staten. Laatstgenoemde partijen haakten dus af, waardoor het een tweestrijd wordt.

Nederland organiseerde nog nooit een WK, Duitsland wel, in 2011. De concurrentie uit Brazilië is fors, mede omdat een Zuid-Amerikaans land nog nooit eerder een vrouwen-WK organiseerde. De FIFA gaat er prat op dat dit soort eindtoernooien overal ter wereld gespeeld moeten worden, om de gelijkwaardigheid te behouden.

Op 17 mei wordt er in Bangkok tijdens een FIFA-congres gestemd voor de toewijzing van de organisatie. Mocht Nederland samen met België en Duitsland het WK toegewezen krijgen, wordt er mogelijk gespeeld in de Johan Cruijff Arena, De Kuip, het Philips Stadion, de Grolsch Veste en het Abe Lenstra Stadion. Dat zijn de stadions die eerder zijn aangewezen door de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.