Nog meer concurrentie voor Nederland voor organisatie WK vrouwenvoetbal 2027

Reacties

Nederland wil samen met België en Duitsland het WK vrouwenvoetbal 2027 gaan organiseren. Met de Verenigde Staten en Mexico is er een volgende kaper op de kust gekomen.  

Nog meer concurrentie voor Nederland voor organisatie WK vrouwenvoetbal 2027
© Pro Shots

Nederland, België en Duitsland hebben bij de FIFA een officieel bid neergelegd om zich kandidaat te stellen als gastlanden. De voetbalbonden van deze drie landen speelden al jaren met deze gedachten, maar zijn de bidprocedure nu echt begonnen.

Datzelfde geldt voor Brazilië en nu ook voor de Verenigde Staten en Mexico. Die landen hebben zich samen kandidaat gesteld voor het WK in 2027. 'Amerika is altijd al de mondiale voorloper geweest in het vrouwenvoetbal', zei bondspresident Cindy Parlow Cone. 'We zouden het een eer vinden om samen met Mexico dit grootse evenement in het vrouwenvoetbal te organiseren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Landen hebben tot 21 april om zich kandidaat te stellen. De definitieve beslissing valt pas ergens volgend jaar. Deze zomer wordt eerst het WK 2023 gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland.

Vrouwen WK

Stand Groep E Vrouwen WK 2023 Australia / New Zealand

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
9-1
+8
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
Portugal
3
1
1
1
2-1
+1
4
4
Vietnam
3
0
0
3
0-12
-12
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.