Nederland, België en Duitsland officieel kandidaat voor WK Vrouwen 2027

Reacties

Nederland, België en Duitsland hebben zich officieel gemeld bij de FIFA om het WK vrouwenvoetbal van 2027 te organiseren. De voetbalbonden van de drie landen reageerden snel op de uitnodiging van de wereldvoetbalbond aan landen om zich kandidaat te stellen als gastland van het toernooi.

Nederland, België en Duitsland officieel kandidaat voor WK Vrouwen 2027
© Pro Shots

Drie jaar geleden spraken Nederland, België en Duitsland voor het eerst de ambitie uit om het toernooi te organiseren. Nu zijn de drie landen officieel een bidprocedure gestart, met de slogan 'breaking new ground'.

'De populariteit van het vrouwenvoetbal heeft in Nederland een hoge vlucht genomen na het EK in 2017. Sindsdien zijn de Oranjevrouwen niet meer weg te denken uit het Nederlandse voetbal', vertelt Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB op de website van de bond. 'Het vrouwenvoetbal maakt ook wereldwijd enorme vorderingen. Wij willen met ons gezamenlijke bid gebruik maken van dit momentum en het vrouwenvoetbal een nieuwe impuls geven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Katrien Jans, manager vrouwenvoetbal bij de Belgische bond, voegt toe: 'Onze ambities zijn groot. De populariteit van het vrouwenvoetbal in België stijgt enorm. Afgelopen jaar bereikten we de kaap van 50.000 meisjes die aan het voetballen gingen. Wereldwijd mag het vrouwenvoetbal op meer en meer aandacht rekenen. Wij willen met ons gezamenlijke bid daarom ook dit momentum claimen.'

Het komende WK vrouwenvoetbal vindt in de zomer plaats in Australië en Nieuw-Zeeland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.