KNVB maakt mogelijke speelsteden voor WK 2027 bekend

Reacties

Nederland hoopt samen met België en Duitsland het WK voor vrouwen van 2027 te organiseren. De KNVB heeft inmiddels de vijf mogelijke Nederlandse speelsteden bekendgemaakt.

KNVB maakt mogelijke speelsteden voor WK 2027 bekend
© Pro Shots

Het gaat om Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Heerenveen en Rotterdam. Naast Nederland, België en Duitsland hebben ook Brazilië, Zuid-Afrika en de combinatie Verenigde Staten/Mexico zich beschikbaar gesteld, zo meldt de KNVB. Dat Nederland een gooi deed naar het WK, was al bekend.

'Nadat Nederland in 2017 het EK had gewonnen, kreeg het vrouwenvoetbal in ons land een enorme impuls: meer belangstelling van het grote publiek, meer professionele ondersteuning en een jaarlijkse toename van het aantal vrouwelijke voetballers. Door tien jaar later het WK te organiseren, willen we opnieuw een stap zetten voor het vrouwenvoetbal', zegt secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB. 'De afgelopen tijd merkten we steeds meer dat deze wens breed wordt gedragen. Niet alleen ook door onze collega’s in België en Duitsland, maar in eigen land is er ook veel enthousiasme bij de overheid, politiek, steden, de stadions en de vele voetballiefhebbers.'

Volgend jaar mei wordt duidelijk waar het FIFA Women's World Cup 2027 gehouden zal gaan worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.