Torres en Aduriz zetten sollicitatie voor EK-selectie kracht bij

Reacties

Tijdens de laatste speelronde van de Primera División hebben Fernando Torres en Aritz Aduriz nog maar eens laten zien waarom ze in beeld zijn voor de Spaanse EK-selectie. De twee spitsen leidden hun clubs Atlético Madrid en Athletic de Bilbao naar een overwinning.

Torres en Aduriz zetten sollicitatie voor EK-selectie kracht bij

Atlético Madrid – Celta de Vigo 2-0
Atlético had na de verrassende nederlaag van vorige week bij Levante (2-1) niets meer om voor te spelen, maar sloot de competitie tegen nummer vijf Celta de Vigo nog wel af met een zege. Er was een acrobatische goal van Torres voor nodig om de ban te breken. De 32-jarige spits schoot in de 51ste minuut na een corner raak met een halve omhaal. Het was het volgende bewijs dat El Niño weer helemaal terug is.

In de laatste twee maanden was de jarenlang zo moeizaam scorende Torres immers alweer goed voor zes competitiegoals, terwijl hij ook nog een doelpunt maakte in het Champions League-tweeluik tegen Barcelona. De kans is daarom aanwezig dat bondscoach Vicente del Bosque hem selecteert voor het EK in Frankrijk. En dat terwijl zijn laatste interland dateert van het WK van twee jaar geleden in Brazilië.

Ook bij de tweede goal van Atlético had Torres een aandeel. Ditmaal bracht doelman Sergio Álvarez wel redding op een omhaal van de 110-voudig international. Clubtopscorer Antoine Griezmann maakte uit de rebound zijn 32ste van het seizoen. Nadat trainer Diego Simeone beide spitsen een publiekswissel had gegund, gebeurde er weinig meer. Atlético besluit het seizoen daardoor als derde en kan zich richten op de Champions League-finale tegen stadgenoot Real van 28 mei.

Aritz Aduriz eindigt door zijn twee treffers tegen Sevilla op 36 officiële goals. Het zijn er 24 meer dan Fernando Torres.
Aritz Aduriz eindigt door zijn twee treffers tegen Sevilla op 36 officiële goals. Het zijn er 24 meer dan Fernando Torres.

Athletic de Bilbao – Sevilla 3-1
In Bilbao loopt voor de EK-selectie een geduchte concurrent rond voor Torres. Aritz Aduriz is op 35-jarige leeftijd bezig aan het beste seizoen van zijn loopbaan en onderstreepte dat tegen Sevilla met twee goals in de eerste helft. Eerst strafte Aduriz geklungel in de Andalusische defensie af door bij een kluts toe te slaan, vervolgens volleerde hij beheerst raak. Sevilla bleef daardoor ook in zijn negentiende uitwedstrijd zonder competitiezege. Daar veranderde ook de aansluitingstreffer van Juan Muñoz niets aan.

Kort na de 2-1 kreeg Timothée Kolodziejzcak de rode kaart. Met tien man incasseerde Sevilla nog een treffer van Raúl García, die raak kopte uit een voorzet van Markel Susaeta. Vlak voor tijd kreeg ook Mikel Rico namens de Basken nog rood. Het doet niets af aan de vijfde plaats voor Athletic, dat Celta passeert en zo rechtstreeks toegang tot de Europa League heeft. Sevilla eindigt als zevende, maar is verzekerd van Europees voetbal omdat het ook in de bekerfinale staat. Bovendien wacht woensdag Liverpool in de Europa League-finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.