Barça lost Atlético en heeft alleen nog concurrentie van Real

Barcelona stevent af op de 24ste landstitel in de clubhistorie na een gemakkelijke zege op Espanyol. De Catalanen zagen Atlético Madrid afhaken en hebben nu alleen Real Madrid nog over als concurrent.

Real Madrid - Valencia 3-2
Thuis tegen Valencia deed Real Madrid wat het moest doen. Halverwege had De Koninklijke al een veilige marge bereikt tegen de middenmoter. Cristiano Ronaldo opende de score in de 26ste minuut met een laag schot. Karim Benzema maakte er in de 42ste minuut 2-0 van. Zijn goal werd in eerste instantie afgekeurd vanwege buitenspel, maar werd later toch goedgekeurd.

Valencia kwam tien minuten na de pauze terug tot 2-1 via Rodrigo, maar Real nam snel weer afstand van Los Che. Weer was Ronaldo de gevierde man. Het was al zijn 33ste competitiegoal. Het duel leek daarmee beslist, maar André Gomes trapte tien minuten voor tijd op prachtige wijze de 3-2 binnen. De kans op een comeback van Valencia werd kort daarna een stuk kleiner, toen Rodrigo rood kreeg. Verder dan 3-2 kwamen de gasten dan ook niet.

Levante - Atlético Madrid 2-1
Atlético kende een geweldige start op bezoek in Valencia. Fernando Torres bevestigde zijn topvorm door al in de tweede minuut de 0-1 te verzorgen, op aangeven van Koke. Het was echter geen opmaat naar een makkelijke middag voor Atléti, want Levante kwam in de dertigste minuut terug tot 1-1. Víctor Casadesus kopte toen hard raak.

Het betekende dat Atlético in de tweede helft steeds nadrukkelijker op jacht ging naar een goal, maar het al gedegradeerde Levante weerde zich kranig. In de 74ste minuut kregen de Rojiblancos eindelijk een goede kans, maar het schot van Antoine Griezmann werd gepareerd door doelman Diego Mariño.

Tien minuten later claimde Atlético een strafschop na een vermeende overtreding op Juanfran, maar ging de bal niet op de stip. Atlético zette vervolgens zoveel aanvallende druk, dat het de achterdeur open liet staan. Daarvan profiteerde Levante, door in de negentigste minuut de 2-1 te maken via Giuseppe Rossi.

Barcelona - Espanyol 5-0
De stadsderby van Barcelona was een eenvoudige prooi voor de koploper. Lionel Messi bracht Barça in de achtste minuut op voorsprong, door een vrije trap binnen te krullen. Zeven minuten na de pauze maakte Luis Suárez er 2-0 van, na voorbereidend werk van Messi en Dani Alves.

Ook de 3-0 kwam op naam van de Uruguayaan. Hij kopte in de 61ste minuut krachtig raak na een corner van Neymar. Het was zijn 37ste goal van dit seizoen, waarmee hij in zijn eentje vaker heeft gescoord dan heel Espanyol. Invaller Rafinha deelde in de 74ste minuut ook nog in de feestvreugde, door na een verschrikkelijke blunder van keeper Pau López de 4-0 te maken.Het werd ook nog 5-0, want in de 83ste minuut tikte Neymar de bal binnen na assisterend werk van Suárez.

Titelstrijd
Barcelona gaat met nog een duel te spelen alleen aan kop in La Liga. Het kan het karwei daardoor volgende week zondag afmaken met een zege op bezoek bij Granada. Als de Catalanen niet winnen, kroont Real Madrid zich tot kampioen bij een zege bij Deportivo La Coruña. Atlético heeft drie punten minder dan Barcelona en is vanwege het negatieve onderlinge resultaat met Barça uitgeschakeld in de titelrace.